H Fenerbache έπειτα από την επισημοποίηση της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Ιτούδη έχει σηκώσει μανίκια ενόψει της νέας σεζόν, θέτοντας ως πρώτο στόχο την απόκτηση του Scottie Wilbekin, ο οποίος πέρα από ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό παίκτη έχει και το πλεονέκτημα του τουρκικού διαβατηρίου, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για τους αγώνες στην εγχώρια Λίγκα.

Οι Πρωταθλητές Τουρκίας σύμφωνα με όσα διαρρέονταν από το εξωτερικό είχαν ήδη βρει την χρυσή τομή με τον άσο της Maccabi για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και το μόνο που έμενε για να ολοκληρωθεί αυτή η μετακίνηση ήταν το ύψος του buy οut που πρέπει να καταβληθεί στην Ομάδα του Λαού. Πλέον οι δύο ομάδες τα βρήκαν στο αντίτιμο και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του άλλοτε άσου της Darussafaka είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Βέβαια τα “καναρίνια” πάνε και για ολικό λίφτινγκ στις θέσεις των ψηλών, αφού οι Barthel, Vesely, Polonara, Duverioglu αποτελούν παρελθόν. Ένας παίκτης που εξετάζεται και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να φοράει τα “κυανοκίτρινα” την νέα σεζόν είναι ο Tonye Jekiri, που πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν με την φανέλα της Unics μέχρι η αρμάδα του Perasovic να αποβληθεί από την Ευρωλίγκα εξαιτίας της γνωστής κατάστασης. Συγκεκριμένα ο Νιγηριανός σέντερ μέτρησε 7,6 πόντους και 6,5 ριμπάουντ.