Την πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα διανύει φέτος ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, όντας ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, με την Ευρωλίγκα να… επικεντρώνεται πάνω του και τον ίδιο να τονίζει μεταξύ άλλων πως ονειρεύεται τον τίτλο της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» δήλωσε αρχικά: «Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι η πρώτη μεταγραφή του Ντέιβιντ Μπλατ και μάλιστα σε ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Το ότι υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο σημαίνει πολλά για μένα».

«Ο Νάιτζελ είναι ένα ξεχωριστό παιδί. Είναι αφοσιωμένος και πρόθυμος να κάνει ό, τι χρειαστεί για να φτάσει στο επόμενο βήμα», ήταν το σχόλιο του τεχνικού των Πειραιωτών, Ντέιβιντ Μπλατ, με τον Κώστα Παπανικολάου να συμπληρώνει: «Μέχρι στιγμής έχει δείξει πολύ καλά σημάδια. Φυσικά είχε μία εξαιρετική σεζόν πέρυσι με την Παρτιζάν και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που είναι εδώ».

Από τη μεριά του, ο Αξέλ Τουπάν σχολίασε: «Είναι ο άνθρωπός μου, περνάμε πολύ χρόνο μαζί και στο γήπεδο. Είναι πολύ καλός παίκτης, έχει πολλές δυνατότητες και είναι νέος. Πιστεύω έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του».

Στη συνέχεια, ο Ουίλιαμς-Γκος αναφέρθηκε και στον αρχηγό του Ολυμπιακού, τον Βασίλη Σπανούλη: «Και τι δεν μπορείς να μάθεις από τον Σπανούλη. Έχει τόσο μεγάλη εμπειρία, μέσα και έξω από το γήπεδο, έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα και τώρα απλά ανυπομονώ να περάσω έναν ολόκληρο χρόνο μαζί του. Θα προσπαθήσω να «μπω» στο μυαλό του και να μάθω όσο πιο πολλά μπορώ». 

Ο Βασίλης Σπανούλης απάντησε στις… φιλοφρονήσεις του Αμερικανού, λέγοντας: «Για την ηλικία του έχει προσωπικότητα, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι και η πρώτη του φορά σε αυτή τη διοργάνωση και σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα μας και εμείς περιμένουμε πολλά από αυτόν. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης αλλά και ένα εξαιρετικό παιδί, έξω από το γήπεδο».

Τέλος, αναφορικά με τον πολυπόθητο τρόπαιο της Ευρωλίγκας, o Ουίλιαμς-Γκος δήλωσε: «Θα έλεγα ότι σχεδόν με κρατάει ξύπνιο τα βράδια, να σκέφτομαι τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Πέρυσι είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το Final 4 στο Βελιγράδι. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία, όσο το έβλεπα σκεφτόμουν “πρέπει να παίξω μία μέρα εκεί”. Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ, σε μία ομάδα που έχει γράψει ιστορία στα Final 4 και πραγματικά ελπίζω να κερδίσουμε τον τίτλο φέτος».