Ήταν ένας συγκλονιστικός ημιτελικός, σαν τελικός. Και όποιος και να κέρδιζε δίκαιο θα ήταν. Αν και στο δεύτερο ημίχρονο η Εφές ήταν καλύτερη και έδειξε να έχει το ματς, αλλά ο Ολυμπιακός με καρδιά λιονταριού το γύρισε και το έχασε στην ρουλέτα.

Είχαμε πει άλλωστε ότι στόχος της ελληνικής ομάδας ήταν να πάει στους 75π. Το πήγε και το έχασε στο σουτ.

Αλλά για μια στιγμή. Έχουμε ξεχάσει ότι  η Εφές έχει διπλάσιο  μπάτζετ από τους ερυθρόλευκους και δύο σούπερ σταρ κλάσης όπως οι Λάρκιν και Μίσιτς που είχαμε πει δεν έχει αντίδοτο ο Ολυμπιακός; Και θυμίζουν λίγο εποχές Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει τέτοιους παίκτες και με …ανταρτοπόλεμο με την άμυνα, την εμπειρία και την φανέλα πήγε να το παλέψει και το πάλεψε όσο δεν πάει άλλο πιάνοντας ταβάνι και πιο πάνω!

Και ότι γύρισε από -11 και το έφερε στα ίσα πάλι επιτυχία είναι. Και σε αυτή την εμφάνιση και την παρουσία του που ηττήθηκε και από την πρωταθλήτρια Ευρώπης μην ξεχνάμε ,στο σουτ, πρέπει να χτίσει.

 Μόνο χαμόγελα πρέπει να έχουν στο λιμάνι. Δεν ξέρω πως προέκυπτε η υπερβολική αισιοδοξία απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα που δεν είναι στο πικ της πράγματι, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αισθητή διαφορά ποιότητας. Ισως ότι η ελληνική ομάδα έπαιζε με 10000 φίλους της σαν στην έδρα της στο ΣΕΦ. Αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν παίρνει ο  κόσμος τα παιχνίδια.

Η Εφές κέρδισε δίκαια. Δίκαια θα είχε κερδίσει όμως και ο Ολυμπιακός που χτίζει πάνω στην φετινή σεζόν. Άκουσα και κάποιες γκρίνιες για τον Μπαρτζώκα και γιατί δεν έκανε φάουλ ή ότι έχει ευθύνη στο τέλος.

Δεν ασχολούμαι καθώς μιλάω για σοβαρά πράματα. Ασφαλώς καλώς δεν έκανε φάουλ καθώς ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην άμυνα και τον βόλευε η παράταση με εκτός με φάουλ Σίνγκλετον-Ντάνστον. 

Και στην 4η περίοδο μια χαρά το πήγε.

Κάνοντας και μια σύνοψη ήταν περίεργο ματς στην αρχή. Ο Μπαρτζώκας κτύπησε με τον Φαλ πάνω στον σοφτ Πλάις και δεν φοβήθηκε το μακρινό σουτ του Γερμανού σέντερ και έτσι ήρθε το 14-5.

Η Εφές χάρη στον Λαρκιν με τα 4 τρίποντα έμεινε στο ματς. Απρόσμενα ψηλό σκορ που ευνόησε τον Ολυμπιακό στο 43-42ημ καθώς είχε μόλις 2 λάθη και 75% δίποντα. Αλλά δεν προηγήθηκε με 10π με τέτοια εικόνα. καθώς η Εφές έιχε 8/17τρ. 

Το άλλο παράδοξο; Ο Ολυμπιακός μπροστά με άποντους Ντόρσεϊ-Βεζένκοφ!

Στο β’ μέρος έπεσε ο ρυθμός. Η Εφές με αποκάλυψη με 3 τρίποντα τον Ελάιζα Μπραντ έκανε ένα 5-15 και πήγε και σε διψήφιες διαφορές με εξωπραγματικά ποσοστά στο τρίποντο (13/26 στην 3η περίοδο) καθώς Λάρκιν-Μίσιτς έκαναν ότι ήθελαν και ο Ελάιζα στα χαμηλά σχήματα εκτελούσε από τις γωνιές.

 Άργησε να προσαρμοστεί ο Μπαρτζώκας χαμηλώνοντας σχήμα και άργησε 7′ στην 3η περίοδο να βάλει τον Σλούκα για να φτιάξει την κυκλοφορία της μπάλας.

Στο 51-62 ο Ντόρσει στην επίθεση, ο Σλούκας στην οργάνωση και οι ΜακΚίσικ-Μάρτιν, έφτιαξαν την κατάσταση και ντέρμπι. Τρομερή άμυνα. Μηδέν τρίποντα η Εφές μέχρι το τελευταίο σουτ και 8π μέχρι το 39’59”!

Ετσι με την άμυνα ο Ολυμπιακός γύρισε για τα καλά αλλά η υπερπροσπάθεια στην άμυνα έφερε μπλακ άουτ στην επίθεση. Ο Βεζένκοφ ήταν άστοχος με 1/8τρ αλλά τι να του πεις; Ντροπή! Και εξαιρετικός στην άμυνα.

Μάλιστα αν είχαν ανάσες Λάρκιν-Μίσιτς που είχαν σκάσει και έχασαν και 3 βολές στο τέλος η Εφές θα είχε κερδίσει καθαρά σχετικά.  Ο Ολυμπιακός σε τέτοιο ματς είχε μόλις 9 λάθη και 7/25τρ. Ο Μπαρτζώκας περιόρισε το ροτέισον.

 Οι Μάρτιν,Παπανικολάου,ΜακΚίσικ,Σλούκας οι καλύτεροι. Ο Γουόκαπ υστέρησε.

Η Εφές είχε 14/34τρ αλλά παραλίγο να μην αρκούσαν καθώς ο Ολυμπιακός έδινε πολλά σουτ κλείνοντας τις μπούκες με επιτυχία σχετικά στις αλλαγές στην άμυνα,