Σε ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στο τέλος, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να φύγει με το διπλό (78-80) από την έδρα της Εφές, στο πλαισιο της 15ης αγωνιστικης της Ευρωλιγκας, με μπλοκ του Γκουστάβο Αγιόν στον Ερτέλ δυο δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς.

Οι Μαδριλένοι που είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Ντόνσιτς (17π, 9 ασίστ) και ήρωα στο τέλος τον Αγιόν, έφτασαν στο 10-5, αφήνοντας τους αντιπάλους τους στο 7-8. Για τους Τούρκους ξεχώρισαν οι Μπράουν (14π, 8 ριμπ) και Πολ (16π).

Το φιλμ

 Η Ρεάλ μπήκε ορεξάτη στην αναμέτρηση και με τα καλαθια των Ρέγιες και Αγιόν προηγήθηκε με 0-6 στο 2΄. Μετά το αρχικό μούδιασμα, οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα ανέβασαν την απόδοση τους και με μπροσταρηδες τους Πολ και Μπράουν έφεραν το παιχνίδι στην ισόπαλια (11-11), πέντε λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Oι Τούρκοι μετά από αυτό, πάτησαν γκάζι και προηγήθηκαν με 21-17, με το τρίποντο του Πολ ενάμιση λεπτό πριν λήξει το δεκάλεπτο. Η περίοδος έκλεισε με το καλάθι του Τζέφρι Τέιλορ, το οποίο διαμόρφωσε το 22-21.

Η ομάδα από την Τουρκία κατάφερε να κάνει το παιχνίδι της στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου και να αποκτήσει προβάδισμα έξι πόντων στο ματς, χάρη στο δίποντο του Άλεν Όμιτς στο 12΄ (29-23). Ο σύλλογος της Ισπανίας όμως σοβαρεύτηκε και μείωσε σταδιακά στο σκορ, με το καλάθι του Ράντολφ να γράφει το 31-29 στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ξεφύγουν λίγο στο σκορ, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει με το σκορ να βρίσκεται στο 36-37, μετά από βολές του Ρούντι Φερνάντεθ.

 Η κατάσταση δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο με τους δύο αντιπάλους να μην καταφέρνουν να ξεφύγουν στο σκορ, αφού η διαφορά δεν πήγαινε πάνω από τους 4 πόντους στα 3 πρώτα λεπτά. Η Ρεάλ προσπέρασε στο σκορ με το τρίποντο του Λούκα Ντόνσιτς στο 28’, όμως ο Τσεντί Οσμάν με δική του τρίποντη βόμβα έφερε τους Τούρκους μπροστά με  61-59 στο 29΄. Τελικά το δεκάλεπτο έκλεισε στο 63-61 υπέρ της Εφές με το καλάθι δύο πόντων του Οθέλο Χάντερ.

Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν, με τις ομάδες να ανταλλάσουν συνεχώς καλάθια, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο πως το ματς θα κριθεί στο τέλος και θα είναι ακατάλληλο για καρδιακούς. Κανείς από του δύο μονομάχους δεν κατάφερε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα, να φτάσουμε στο 78-78, 1μιση λεπτό πριν το τέλος με το γκολ-φάουλ του Ντάνστον. Ο Αγιόν πήρε την κατάσταση στα χέρια του στο τέλος, αφού με δίποντο στα 32΄΄ και μπλοκ στον Ερτέλ στην τελευταία φάση του αγώνα, διαμόρφωσε το 78-80.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 36-37, 63-61, 78-80

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τα highlights του αγώνα: