09:00 το πρωί στην Γαλλία. 03:00 τα μεσάνυχτα στο Σάρλοτ. Ο Βαλερί Ντεμόρι, προπονητής της γυναικείας ομάδας της Βιλερμπάν, έχει μόλις ξυπνήσει, παίρνει πρωινό και ετοιμάζεται να πάει για προπόνηση. Χτυπάει το τηλέφωνο και στην άλλη πλευρά της γραμμής ο Τόνι Πάρκερ τον ρωτάει «Πες μου τι γίνεται με την ομάδα; Χρειάζεσαι κάτι;»…

Ο Τόνι Πάρκερ με τέσσερα δαχτυλίδια NBA και σπουδαίες ατομικές διακρίσεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ήθελε να μάθει τα νέα της γυναικείας ομάδας. Η Βιλερμπάν γυναικών όταν την ανέλαβε ο Πάρκερ το 2014 πάλευε να σωθεί ενώ τώρα είναι πρωταθλήτρια Γαλλίας. Πλάνο, δουλειά και όραμα όχι μόνο για την αντρική ομάδα αλλά για όλα τα τμήματα, όπως καταλαβαίνετε.

Από την Γαλλία λείπουν οι συλλογικές διακρίσεις ενδεικτικό ότι η Βιλερμπάν ήταν η τελευταία ομάδα που έφτασε σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας το 1997 (στην πρώτη κούπα του Ολυμπιακού).

«Είμαι ευτυχισμένος που το γαλλικό μπάσκετ έχει πάλι εκπρόσωπο στην Euroleague» είπε ο Τόνι Πάρκερ ο οποίος θέλοντας τα τελευταία πέντε χρόνια να φτάσει στην ελίτ την ομάδα του προχώρησε σε μία σειρά από στρατηγικές συμφωνίες.

Συμμαχία με την Λιόν

Αρχικά, από τον Ιούνιο ανακοινώθηκε η συνεργασία της Βιλερμπάν με την ποδοσφαιρική ομάδα της Λιόν η οποία πλέον κατέχει το 25% της μπασκετικής ομάδας. Ο Πάρκερ είναι από τότε ο πρεσβευτής και της ποδοσφαιρικής ομάδας στις τεράστιες αγορές παγκοσμίως, πχ ΗΠΑ και Κίνα.

Στα σκαριά είναι και η κατασκευή νέου γηπέδου το οποίο θα βρίσκεται μέσα στο χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου και θα έχει χωρητικότητα κοντά στις 11.000 θέσεις. Καμία σχέση με το συμπαθητικό Αστρομπάλ το οποίο υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό χθες και είδαμε πώς δεν υποστηρίζει την νέα τεχνολογία (προβλήματα με την στατιστική του αγώνα και άλλα).

Εντωμεταξύ από το 2017 ο Νικολά Μπατούμ (κολλητός φίλος του Πάρκερ) έγινε μέτοχος στην Infinity Nine Sports, δηλαδή την εταιρεία που επενδύει στην Βιλερμπάν.

Δεν του άρεσαν τα πράσινα

«Όταν είσαι Ευρωπαίος, το πράσινο είναι ένα χρώμα που δεν μπορεί να σε κάνει να έχεις όνειρα»! δήλωσε ο Γάλλος σούπερ σταρ αλλάζοντας τα χρώματα της ομάδας. Από πράσινο στο αγαπημένο του ασπρόμαυρο το οποίο συνήθισε φορώντας την φανέλα των Σπέρς.

Σαν να μην έφταναν αυτές οι αλλαγές, ο ΤεΠέ παρουσίασε και το νέο logo της ομάδας το οποίο συνδυάζει το νούμερο «4» (για τον θρύλο της Βιλερμπάν και του Γαλλικού μπάσκετ, Αλέν Ζιλ) και το «V» που χρησιμοποιούταν στο παλιό ιστορικό έμβλημα.