Πολύ σημαντική νίκη για τον Ερυθρό Αστέρα για την καθιέρωση του στην οκτάδα αφού κατάφερε και κέρδισε(74-60) πιο εύκολα από ότι φένεται την δύσκολη Μπάμπεργκ και πλέον έχει 2/2 απέναντι της φέτος. Η γερμανική ομάδα με ρεκόρ πλέον 8-16 δεν ελπίζει για μια θέση στα πλέι οφ, σε αντίθεση με τον Ερυθρό Αστέρα που με ρεκόρ 14-10 είναι στο χέρι του στο τέλος της κανονικής περιόδου να είναι στις οκτώ πρώτες ομάδες της Ευρωλίγκας. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σιμόνοβιτς(13 πόντους,9 ριμπάουντ) και Τζένκινς(18 πόντους,4 ασίστ), ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κοζέρ(21 πόντους,3/5 τρίπ.,3 κλεψίματα,3 ασίστ).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα σερί 8-0 των γηπεδούχων στα πρώτα 2 λεπτά του αγώνα με τον Γκούντουριτς να σκοράρει το πρώτο καλάθι του αγώνα αλλά και να μοιράζει για τον Μίτροβιτς, ο οποίος θα σκοράρει τους πέντε από τους οκτώ της ομάδας του για το πρώτο σερί του αγώνα. Αμέσως απάντηση από την ομάδα του Τρινκιέρι όπου θα κάνει το δικό της 0-7 σερί με το 5λεπτο να έχει περάσει ήδη. Ο Μπιέλιτσα πέρνει την θέση του Κούζμιτς, με τον Σέρβο να οδεύει στον πάγκο για να πάρει ανάσες στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου. Ο Ερυθρός έχει αυτήν την πολυτέλεια καθώς αύξησε την διαφορά με την βοήθεια και του Σέρβου που μπήκε στο παρκέ φτάνοντας την διαφορά στο +8(17-9) με ένα μικρό σερί 7-0 και πάλι.

Ο Ερυθρός μετά και την διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο λογικό ήταν να μπει πιο χαλαρά με την Μπάμπεργκ αρχικά να το εκμεταλλεύεται αλλά τους γηπεδούχους να ξυπνάνε και να δείχνουν γιατί είναι τόσο ψηλά και φέτος στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας αφού με σερί 12-0 να φτάνει την διαφορά στο ανώτατο μέχρι εκείνη την στιγμή σημείο, στους 18 πόντους, με το σκορ να γίνεται 33-15 και τον Σιμόνοβιτς και τον Τζένκινς να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση της διαφοράς. Με ένα καλάθι από τον Κοζέρ που θα φτάσει τους 11 πόντους και ένα καλάθι από τον Τόμσον θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με σκορ 43-29 και τους γηπεδούχους να έχουν μια ικανοποιητική διαφορά. 

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Ερυθρό Αστέρα αφού μέσα σε 5 λεπτά έκανε επιμέρους σκορ 13-2(!) με τους γηπεδούχους να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ και με συνδιασμό την πολύ καλή άμυνα η διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 25 πόντους για τους Σέρβους. Το παιχνίδι φαινόταν να έχει κριθεί αλλά τα συνεχόμενα λάθη και άστοχα σουτ από τους παίκτες του Ράντονιτς έδωσαν το δικαίωμα στους Γερμανούς να μειώσουν αρκετά το σκορ στο 56-43 με σερί 0-12 με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Χίκμαν(7 πόντους) και Κοζέρ(16 πόντους) με προσωπικά τους καλάθια μειώσαν την διαφορά για την Μπάμπεργκ.

Ο Κοζέρ συνεχίζει να σκοράρει(18 πόντους) και μετά από δικό του νέο καλάθι και τρίποντο από τον Νίκολιτς ρίχνει την διαφορά μετά από ώρα κάτω από τους 10 πόντους, έπειτα από ασίστ του Λο, με τον πάγκο του Ερυθρού να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ αουτ αφού βλέπει την ομάδα του Τρινκιέρι να έχει μειώσει στους οκτώ πόντους με την γερμανική ομάδα να έχει τρέξει σερί 0-17(!) τα τελευταία 5 λεπτά. Πάρτι από την περιφέρεια για τους πρωταθλητές Γερμανίας καθώς έχουν σκοράρει 4 τρίποντα στις τελευταίες επιθέσεις τους αλλά αυτό δεν είναι αρκετό αφού οι γηπεδούχοι κατάφεραν και κρατησαν την διαφορά με συνεχόμενα καλάθια μέχρι την λήξη του αγώνα. Η διαφορά τελικά έφτασε σε διψήφια μορφή με το τελικό σκορ να είναι 74-60.

 

 

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 43-29, 56-43, 74-60

Ερυθρός Αστέρας: Γόλτερς 5, Τόμσον 7, Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 3(1), Ντόμπριτς 3(1), Σιμόνοβιτς 13(1), Τζένκινς 18(3), Γκούντουριτς 12(1), Κούζμιτς 2, Μπιέλιτσα 3.

Μπάμπεργκ: Κοζέρ 21(3), Μέλι 7(1), Ζήσης 9, Νίκολιτς 9(3), Στάιγκερ, Τάις 2, Λο 2, Βερεμένκο,Μίλλερ 3(1), ΜακΝιλ ,Χίκμαν 7(1), Ραντόσεβιτς.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.