Μπορεί να της έλειπαν σημαντικοί παίκτες για το παιχνίδι της, όπως ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Κάρλος Σουάρεθ. Μπορεί, επίσης, να μην έχει πλέον βαθμολογικό κίνητρο, στο υπόλοιπο του Top-16, με τις ελπίδες της για πρόκριση να έχουν μάλλον χαθεί. Η Μάλαγα, όμως, δεν είναι ομάδα που τα παρατά, κάτι που απέδειξε περίτρανα κόντρα στην Αναντολού Εφές, την οποία και υποχρέωσε στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, χάρη στο τελικό 93-90, το οποίο διαμορφώθηκε με buzzer-beater του Ράιαν Τούλσον, σε μία «μάχη» μεταξύ του Αμερικανού, απέναντι στον τρομερό Τομά Ερτέλ. Ένα αποτέλεσμα που δίνει αυτοπεποίθηση στους Ανδαλουσιανούς, και παράλληλα αφήνει ακόμη πιο πίσω τους Τούρκους, οι οποίοι υπέστησαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους από ισπανική ομάδα, μετά την εντός έδρας «σφαλιάρα» της περασμένης εβδομάδας από την Λαμποράλ Κούτσα.

Από την αρχή κιόλας, οι παίκτες του Χοάν Πλάθα είχαν μπει πολύ δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας ένα γρήγορο 6-0, με δύο τρίποντα του Στέφανσον. Όσον περνούσε η ώρα, εδραίωναν ακόμη περισσότερο την κυριαρχία τους, φτάνοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, χάρη σε τρίποντο του Ράιαν Τούλσον που διαμόρφωσε το 33-22 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς, προσπάθησαν να αντιδράσουν, μειώνοντας σε 39-33, χάρη σε λύσεις που βρήκε από του Τζάνινγκ και Κρίστιτς, αλλά η τρομερή ευστοχία των γηπεδούχων, έξω από τη γραμμή των 6.75, δε τους άφηνε να πλησιάσουν πιο κοντά. Με πρωταγωνιστή τον Χερμάν Γκαμπριέλ, κι έχοντας συνολικά 8/15 τρίποντα, με ποσοστό 53%, η διαφορά επανήλθε άνω των 10 πόντων, με τον Κουζμίνσκας να κλείνει ιδανικά για την ομάδα του το ημίχρονο (52-40).

Στην επανάληψη, οι Ισπανοί έκαναν παρόμοιο ξεκίνημα, με αυτό του πρώτου ημιχρόνου, φέρνοντας τη διαφορά στο +14, με καλάθι του Στέφανσον, επτά λεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Εφές, όμως, αντέδρασε, και αυτήν την φορά η επαναφορά της, ήταν πιο μεθοδική και σταδιακή. Με τον Ερτέλ να ηγείται της προσπάθειας αυτής, αφού πήρε το «σύνθημα» από Τζάνινγκ και Κρίστιτς, και αποδεικνύοντας ότι έχει αρχίσει να προσαρμόζεται σε αυτά που του ζητά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, η απόκλιση μειώθηκε στη διαφορά του ενός τριπόντου (63-60). Η εικόνα του αγώνα, πλέον, έδειχνε εφικτή την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, επιχείρησε να απαντήσει ο Τούλσον, ο οποίος με επτά από τους πρώτους δέκα πόντους της ομάδας του, βοήθησε στο να γίνει το 72-68, στα πρώτα τρία λεπτά, και επομένως στην προσπάθεια να κρατηθεί το αποτέλεσμα «με νύχια και με δόντια». Αντίπαλο δέος του, θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν ο Ερτέλ, ο οποίος συνέχισε το δικό του «κρεσέντο», είτε πασάροντας είτε σκοράροντας. Ο Ντρέιπερ, ήταν αυτός που με τρίποντο έφερε τη διαφορά στον πόντο (76-75), στα μέσα της περιόδου, αλλά ο Τόμας είχε τις λύσεις για να την φέρει ξανά στους έξι, ένα λεπτό αργότερα (81-75). Η Μάλαγα, βέβαια, διατηρούσε το προβάδισμά της, κυρίως σκοράροντας από τη γραμμή των βολών. Αυτή ήταν και η προϋπόθεση, όμως, για να φτάσει τη διαφορά στον πόντο ξανά η Εφές (82-81), χάρη σε βολές ο Σάριτς, με το πρώτο προβάδισμά της να έρχεται από λέι-απ του Ερτέλ (82-83 στο 38′).

Το ματς, θα κρινόταν πλέον από την ψυχραιμία των ομάδων, με το 86-83 να είναι απόρροια 4 εύστοχων βολών του Στέφανσον, και 0/2 από το ίδιο σημείο από τον Σάριτς, ο οποίος όμως έκανε το 86-85 με μακρινό σουτ, 42 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Γκρέιντζερ αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, αλλά ούτε ο Σάριτς δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Γκαμπριέλ, μετά από το αμυντικό του ριμπάουντ, πήρε φάουλ, και 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έκανε από τη γραμμή των βολών το 88-85. Ερτέλ και Τούλσον, ήταν επίσης εύστοχοι, για να έρθει ο πρώτος και να τιμωρήσει την άμυνα των Ισπανών, η οποία δεν έκανε φάουλ, με την ισοφάριση σε 90-90, 5.8 δεύτερα πριν την εκπνοή. Η τελευταία κουβέντα, όμως, ανήκε στο δεύτερο, ο οποίος με τρίποντο buzzer-beater, έδωσε τη δεύτερη νίκη στην ομάδα του, στο πλαίσιο του Top-16.

Δεκάλεπτα: 22-15, 52-40, 63-60, 93-90

Μάλαγα (Πλάθα): Γκαμπριέλ 8 (2/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Μάρκοβιτς 2, Τούλσον 25 (3/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 10/10 βολές), Τόμας 8, Καράχοτζιτς, Γκρέιντζερ 10 (1/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Βάσκεθ 2, Κουζμίνσκας 13 (1/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Στέφανσον 15 (2), Γκριν 3, Γκολούμποβιτς 7

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι, Οσμάν 3, Περπέρογλου 2, Σάριτς 10, Ντρέιπερ 9 (1), Κρίστιτς 14 (9 ριμπάουντ), Λάσμε 8 (7 ριμπάουντ), Κορκμάζ 10 (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα), Τζάνινγκ 7 (0/6 τρίποντα), Ερτέλ 23 (6/10 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπιέλιτσα 4