Ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους τεχνικούς. Και δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λένε και οι τίτλοι του με πρώτους και καλύτερους τους δυο της Ευρωλίγκας που έχει σηκώσει με τη ομάδα. Ο Δημήτρης Ιτούδης σήκωσε φέτος με την ομάδα την κούπα στην διοργάνωση και αποτελεί πλέον τον μοναδικό Ελληνα προπονητή, που έχει δυο Κύπελλα Ευρωλίγκας στην τροπαιοθήκη του (είχε πάρει το τρόπαιο με την ΤΣΣΚΑ και το 2016). Οι επιτυχίες αποτελούν τον καλύτερο διαφημιστή του και μάλιστα το όνομά του ακούγεται έντονα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Τον Δημήτρη Ιτούδη «καλοβλέπουν» ήδη πολλές ομάδες toy NBA που τον θέλουν για τα τεχνικά επιτελεία του. Aν μάλιστα το «φλερτ» εξελιχθεί σε γάμο, ο Ιτούδης θα είναι ο δεύτερος Ελληνας κόουτς που μετακομίζει στο ΝΒΑ μετά τον Φώτη Κατσικάρη που είναι στο τεχνικό τιμ των Τζαζ.

Την είδηση έβγαλε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν. Ο ισχυρός άνδρας των Ρώσων μίλησε για το ενδεχόμενο της παραμονής του Ιτούδη στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Ο Βατούτιν τόνισε ότι η ομάδα θέλει να τον κρατήσει, αλλά επισήμανε ότι ήδη πολλές ομάδες του ΝΒΑ τον έχουν στο… μάτι.

Αναλυτικά, ο Αντρέι Βατούτιν, είπε:

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η τρέχουσα σεζόν θα τελειώσει με τον Ιτούδη στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ, αυτό σας το εγγυώμαι. Δεν είμαι ο μάνατζερ του, αλλά από αυτά που άκουσα και ξέρω, υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον γι’ αυτόν από ομάδες του NBA. Δύο τίτλοι σε πέντε χρόνια δεν είναι λίγο, από την στιγμή που και πριν από την ΤΣΣΚΑ το βιογραφικό του ήταν αρκετά πλούσιο. Ελπίζω, όμως, να καταλήξουμε σε συμφωνία, παρόλο που πρόκειται για έναν δρόμο με αμφίδρομη κίνηση».