Δεν χαρίζεται η Ούνιξ, ειδικά μέσα στο Καζάν, με τον Λάνγκφορντ (27 π.) ειδικότερα, να παραμένει ο απόλυτος πρωταγωνιστής, όπως αυτό συνέβη άλλωστε και κόντρα στην Μπάμπεργκ, την οποία οι Ρώσοι (χωρίς Κολόμ) κέρδισαν με ανατροπή και σκορ 63-58. Με ανατροπή, όπως εξάλλου είχαν κερδίσει οι Ρώσοι και τον Παναθηναϊκό και φαίνεται ότι έχουν συνηθίσει στα δύσκολα, διαλέγοντας  το πιο σύνθετο δρόμο, για να φτάνουν στις επιτυχίες, ζορίζοντας τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά πάντοτε ο Λάνγκφορντ να είναι εκεί και να… εκτελεί. Κι ενώ λοιπόν, οι Γερμανοί, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν στα χέρια τους τη νίκη, στην αντίδραση των αντιπάλων τους, δεν υπήρξε ανταπάντηση…
 
Η Μπάμπεργκ, του Νίκου Ζήση, μπήκε αποφασιστικά στο παρκέ, υποχρεώνοντας την Ούνιξ να σκοράρει πρώτη φορά μετά από 3 λεπτά. Ωστόσο, στην συνέχεια οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο παιχνίδι. Η Μπάμπεργκ βέβαια ήθελε να αδείξει πως μπορεί να κρατήσε το κουμάντο στην μεριά της (13-18). Ο Τρινκιέρι έβλεπε ήδη πολυφωνία επιθετικά, προεξάρχοντος του Μίλερ, ενώ ο Πασούτιν έψαχνε στήριγμα του Λάνγκφορντ, ως συνήθως. Τρινκιέρι και Ζήσης βέβαια αντιμετωπιζαν την παλιά τους ομάδα, στην οποία δεν χαρίζονταν (13-20 στο 10′).
 
To 13-22 γινε 16-27, η Μπάμπεργκ, παρά το 0/8 τρίποντα, εκτελούσε με σερί δίποντα τους Ρώσους, οι οποίοι δεν είχαν απάντηση. Καλή και αποτελεσματική άμυνα των φιλοξενουμένων, νευρικότητα των γηπεδούχων και η απόσταση είχε ανοίξει, αν και στο 15′ παρατηρήθηκε μια μίνι στασιμότητα κι από τις δυο πλευρές, με το σκορ να έχει… κολλήσει, ώσπου εμφανίστηκε, ποιος άλλος, ο Λάνγκφορντ.
 
C1 JNjtXcAIaVr9
 
 
Με την διαφορά στο +10 (30-40) και κατόπιν στο +12 η Μπάμπεργκ έδειχνε πως δεν πήγε στην Ρωσία για βόλτα. Xωρίς καλάθι έμεινε η Ούνιξ για έξι λεπτά στην πορεία, πηγαίνοντας ολοταχώς για αρνητικό ρεκόρ (όπως κάποτε Μπενετόν και Μαρούσι) σε μια περίοδο, αλλά οι Ρώσοι, του Κώστα Καϊμακόγλου, δεν το έβαλαν κάτω κι επέμειναν (33-42 στο 27′). Κι ακολούθως διαμορφώθηκε το 38-42, με κάρφωμα του Ουίλιαμς και η Ούνιξ ήταν ξανά εδώ, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος. Οποία έκπληξις βέβαια οι χαμένες βολές του Λάνγκφορντ στο 28′ με το σκορ στο 38-44. Ετρεχαν πια οι Ρώσοι, ανάγκασαν σε λάθος τον Ζήση με το σκορ στο 41-44 και η πίεση αυξήθηκε. Ο Λάνγκφορντ φώναζε παρών (44-44). Με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 46-47, δια χειρός Στάιγκερ από την μία, αλλά και Λάνγκφορντ, από την άλλη πλευρά.
 
C1 OrRhW8AEoMJ5
 
 
Τα… νέα παπούτσια του Λάνγκφορντ
 
Ματς με ήδη πολύ χαμηλή παραγωγικότητα, με τις δύο ομάδες να βλέπουν πως όλα… σαν να ξεκίνησαν από την αρχή. Και όντως έτσι ήταν (53-53 στο 34′). Για πρώτη φορά μετά το πρώτο τρίλεπτο της αναμέτησης η Ούνιξ βρέθηκε μπροστά στο σκορ (55-53 στο 35′). Και υπεύθυνος γι’ αυτό, φυσικά και ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης, Κιθ Λάνγκφορντ. Με το υπέρ της πια 59-53 η Ούνιξ είχε βάλει τα πράγματα στην θέση τους, αποκαθιστώντας προς οφελός της την τάξη. Ακόμη και στο 59-56 ξανά ο Λάνγκφορντ είχε την λύση για την Καζάν. Κάρφωμα ελπίδας για τους Γερμανούς από τον Τάις για το 61-58 στο τελευταίο λεπτό, με τον ίδιο να παίζει απανωτά -επιτυχώς- κι άμυνα στον Λάνγκφορντ. Ομως, άστοχο τρίποντο του μετρ τους είδους (μακρινές εκτελέσεις δηλαδή), του Στρέλνιεκς, ψαλίδιζε τις πιθανότητες της Μπάμπεργκ. Οντως έτσι ήταν, με την Ούνιξ να πανηγυρίζει για το τελικό 63-58 και τον Λάνγκφορντ να… εξηγεί πως για την νέα καλή του απόδοση ρόλο έπαιξαν, πέραν των συμπαικτών του, τα νέα του παπούτσια!
 
Δεκάλεπτα: 13-20, 30-36, 46-47, 63-58.
 
Αναλυτικά στατιστικά εδώ.
 

Τα highlights της αναμέτρησης: