Ο Καλάθης είναι το «Α» και το «Ω» του Παναθηναϊκού. Είναι ο ηγέτης του, το «μυαλό» του. Ο άνθρωπος που κινεί όλα τα νήματα και το απόλυτο βαρόμετρο της ομάδας. Φαντάζει «σιδερένιος», αλλά είναι άνθρωπος και έχει ανάγκη από ανάσες. Δυστυχώς όμως, το «μπακ απ» του, ο Λούκας Λεκαβίτσιους δεν στέκεται στο ύψος του στα τελευταία ματς. Και στο χθεσινό (28/3) παιχνίδι με την Ρεάλ αυτό φάνηκε ότι «έφθειρε» τον Καλάθη.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού έδειξε θολωμένος στο κρίσιμο τελευταίο 5λεπτο. Και αυτό ήταν απόρροια της κούρασης. Ο Καλάθης έπαιξε 39΄.21΄΄ στο προηγούμενο ματς με την Αρμάνι και χθες έπαιξε 34΄.04΄΄ και του βγήκε στο τέλος όλη η κούραση. Επεσε την παγίδα της Ρεάλ που του έδινε το τρίποντο, είχε λάθος επιλογές, δεν μπορούσε να κατευθύνει σωστά την ομάδα σε μια περίοδο που όλοι οι παίκτες έκαναν του κεφαλιού τους. Ετσι ο Παναθηναϊκός έχασε και δεν κατόρθωσε να κάνει το «7 στα 7».

Ο Καλάθης είχε καταλυτική παρουσία στις έξι σερί νίκες ως χθες. Είχε μ.ο. 14.8π. (με 54,5% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα), 4,8ριμπ., 2,3 κλεψίματα και 11 ασίστ! Χθες τα νούμερά του κατέβηκαν σε αρκετούς τομείς. Είχε λιγότερους παίκτες από εκείνους στο «6 στα 6». Εβαλε χθες 14. Είχε λιγότερες ασίστ (έδωσε 5). Είχε χαμηλότερο ποσοστό στα δίποντα (είχε χθες 4/9 – 44,4%) και τραγικό ποσοστό στα τρίποντα (είχε χθες 1/8 – 12,5%). Επίσης δεν έκανε ούτε μισό κλέψιμο.

Η πτώση του Λεκαβίτσιους

Ο «Λέκα» έπαιξε χθες μόλις 5΄.41΄΄ και είχε 2 πόντους (2/2 βολές, 0/3 δίποντα), ενώ έκανε και 1 λάθος. Ασίστ δεν έδωσε ούτε για δείγμα, δεν πήρε ριμπάουντ, δεν έκανε κανένα κλέψιμο.

Γενικά στα 3 τελευταία ματς είναι κακός. Με την Μπασκόνια είχε 2 πόντους (0/2 βολές, 1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπ., 2ασ. σε 10΄.55΄΄. Με την Αρμάνι έπαιξε μόλις 39 δευτερόλεπτα και δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα. Και το γλυκό έδεσε με την Ρεάλ χθες.

Ο Καλάθης τον έχει ανάγκη για να του δίνει ανάσες κι αν ο Λιθουανός δεν… ανεβάσει γρήγορα στροφές, το πρόβλημα θα διογκώνεται συνέχεια.