Ο Λορένζο Μπράουν αποτελεί τον παίκτη που ξεχωρίζει έως τώρα στη μέτρια ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, παρότι αυτή αποτελεί πρακτικά την πρώτη του εμπειρία ως ηγέτης σε υψηλό επίπεδο.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν το έχει κάνει και παλαιότερα. Το 2018 οδήγησε την θυγατρική των Ράπτορς στους τελικούς της G-League όντας ο πολυτιμότερος παίκτης της λίγκας με 18.8 πόντους, 8.8 ασίστ και 5.2 ριμπάουντ. Την αμέσως προηγούμενη σεζόν (2017-2018) κατέκτησε και τον τίτλο. Η εμφανίσεις του στη G-League του έδωσαν το εισιτήριο για το NBA έχοντας συνολικά 40 παιχνίδια με την φανέλα των Καναδών στα δύο χρόνια παραμονής του εκεί.

Παρόλα αυτά, ο Μπράουν ήταν κυρίως στην άκρη του πάγκου στο NBA, το 2015, δύο χρόνια μετά την επιλογή του στο ντραφτ από τους Τίμπεργουλφς, ο δρόμος τον έφερε ξανά στη Μινεσότα. Εκεί, με τους «Λύκους» να έχουν αρκετούς τραυματισμούς, έκανε ρεκόρ καριέρας σε παιχνίδια(29) και χρόνο συμμετοχής(18.9 λεπτά ανά αγώνα). Η σεζόν του στη Μινέσοτα συνέπεσε με την τελευταία του Κέβιν Γκαρνέτ, που τον πήρε υπό την προστασία του από την αρχή της χρονιάς.

«Μου ζήτησε πρακτικά να ζήσω μαζί του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Δεν χρειαζόσουν κάτι άλλο. Ήταν τιμή μου να είμαι εκεί μαζί του, άκουσα όλες τις ιστορίες και όσα είχε να πει για το μπάσκετ», είχε τονίσει σε δήλωση του στο sportsnet. Πλέον, ο Μπράουν γράφει τη δική του ιστορία ώστε στα….μπασκετικά του γεράματα να κάνει κάτι παρόμοιο. Χθες το βράδυ απέναντι στη Βαλένθια, δεν είναι μόνο ότι πέτυχε το νικητήριο σουτ, αλλά πραγματικά πήρε όλες τις ευθύνες που του αναλογούσαν σε ένα ντέρμπι και οδήγησε τον Αστέρα στην 4η νίκη του στην Ευρωλίγκα. Η τελευταία περίοδος ήταν και απόδειξη του «mentality» του βραχύσωμου γκαρντ καθώς ο Ερυθρός Αστέρας φαινόταν χαμένος και έτοιμος για ακόμη μία ήττα, μέχρι ο Αμερικανός να τον πάρει από το …χέρι και να τον οδηγήσει, με ένα επικό φινάλε, στη νίκη.

Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε τους 10 από τους 19 πόντους στην 4η περίοδο, ενώ μοίρασε συνολικά 6 ασίστ κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα. ήταν ιδιαίτερα «οικονομικός» με 4-7 δίποντα, 2-4 τρίποντα και 5-5 βολές.

Φέτος, με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου αριθμεί σε όλες τις διοργανώσεις 10.3 πόντους με 48% στα εντός παιδιάς και 38% στα τρίποντα, ενώ μοιράζει 4.3 ασίστ και μαζεύει 2.8 ριμπάουντ σε 21′ συμμετοχής.

Δείτε το νικητήριο τρίποντο του κόντρα στη Βαλένθια :

Tags:
Euroleague