Η Euroleague πλέον μας έχει καλομάθει θα λέγαμε, με τα βίντεο-αφιερώματα που δημιουργεί και αυτή τη φορά σειρά είχε ο guard της Maccabi Tel Aviv, Scottie Wilbekin.

Η Maccabi φέτος κάνει μία απ’ τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της αδιαμφισβήτητα και με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο τιμόνι, έχει βγάλει όλο το επιθετικό ταλέντο της.

Χαρακτηριστικά, η Maccabi είναι στην τρίτη θέση στη λίστα των κορυφαίων επιθέσεων της διοργάνωσης με 85,8 πόντους ανά παιχνίδι και εκτελεί με 56,5% και με 37,3% σε δίποντα και τρίποντα αντίστοιχα.

Η εξαιρετική επίδοση της Maccabi συνολικά φέτος όμως δεν καταγράφεται αποκλειστικά στους επιθετικούς δείκτες καθώς εξίσου μεγάλη δουλειά γίνεται και αμυντικά με την «ομάδα του λαού» να δέχεται μόλις 76,4 πόντους.

Ο Scottie Wilbekin γνωρίζουμε πως είναι ένας παίκτης με επιθετικό πλουραλισμό, ειδικά στο σκοράρισμα, αφού πάντα βρίσκει τρόπους απ’ το πουθενά να «σκοτώσει» τις αντίπαλες άμυνες.

Φέτος, πριν τη διακοπή λόγω κορονοϊού, ο Wilbekin σε 26 αγώνες, είχε 16.1 πόντους, 3.4 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 15.8 στο σύστημα αξιολόγησης, σε συνολικά 26:03 λεπτά συμμετοχής.

Έχει χαρίσει αν μη τι άλλο πολύ όμορφες στιγμές στου φίλους της Maccabi και όχι μόνο.

Δείτε εδώ τα καλύτερα του Wilbekin: