Πλέον τα ψέμματα τελείωσαν, η φετινή εξαιρετική Ευρωλίγκα φτάνει στο τέλος της με το καλύτερο κομμάτι της διοργάνωσης, το final four. Το ότι είναι το καλύτερο κομμάτι φαίνεται από το ενδιαφέρον όλων των πλευρών για το συγκεκριμένο τριήμερο. 

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου είδαμε πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Όπως τον χαρούμενο και «κορδωμένο» Τζόρντι Μπερτομέου ο οποίος βλέπει το προϊόν να εκτοξεύεται με τα τηλεοπτικά έσοδα και τους φιλάθλους να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με το καινούργιο φορμάτ το οποίο όντως είναι υπέροχο, αλλά «εξοντώνει» τους παίκτες. 

Πάντως στην συνέντευξη τύπου στο πανέμορφο Σιραγκάν Παλάς τρία πρόσωπα ξεχώρισαν και αυτά ήταν ο σοβαρός αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, ο χαλαρός προπονητής των οικοδεσποτών Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο «διάσημος» Έλληνας κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης. 

Ο «Kill Bill» ήταν βλοσυρός στις περισσότερες στιγμές της σημερινής σύναξης προπονητών και αρχηγών των φιναλίστ. Έχει περάσει πάρα πολλές τέτοιες στιγμές με τους αντιπάλους του τριγύρω να του κάνουν φιλοφρονήσεις και «σαχλά» mind games στην προσπάθεια τους να τον επηρεάσουν από τον στόχο που είναι μία ακόμα παράσταση και ένα ακόμα τρόπαιο. Ο Σπανούλης ακολουθεί τον δρόμο του προπονητή του, ταπεινότητα, σοβαρότητα, ψυχραιμία και… απαντήσεις στο παρκέ. 

Ο πιο χαλαρός από όλους στο πόντιουμ του Σιραγκάν, ήταν ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έχει την μεγαλύτερη εμπειρία από όλους καθώς έχει κατακτήσει 8 Ευρωλίγκες, έχει πάει σε αμέτρητα final four σε όλους τους ρόλους (αουτσάιντερ, φαβορί) και είναι ο καλύτερος στην ψυχολογική προετοιμασία και στα mind games. Πάντως σήμερα δεν σταμάτησε να γελάει και να πειράζει σχεδόν τους πάντες (εξαιρείται ο Σπανούλης), ίσως σε ένα από τα πιο δύσκολα final four της καριέρας του.

Πάμε και στον διάσημο της υπόθεσης, που δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Ιτούδη. Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρυσι στο Βερολίνο και το σπάσιμο της περιβόητης κατάρας έχει γίνει ο απόλυτος star των πάγκων με αποτέλεσμα, όλες οι ερωτήσεις και τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω του και οι Ομπράντοβιτς, Λάσο και Σφαιρόπουλος να μένουν στο «σκοτάδι». Ο Ιτούδης έχει κάνει και φέτος εξαιρετική δουλειά στους Ρώσους, αλλά ξέρει και ο ίδιος ότι αν χάσει αύριο από τον Ολυμπιακό, τότε θα έχει αποτύχει.

Σίγουρα όμως ένα μήνυμα βγήκε από την σημερινή συνέντευξη τύπου, ότι και οι τέσσερις ομάδες θέλουν πιο πολύ από ποτέ το τρόπαιο και η κάθε μία επιθυμεί να το κατακτήσει με τον δικό της τρόπο. Πάντως όπως ήταν αναμενόμενο ο σεβασμός και οι φιλοφρονήσεις δεν έλειπαν από κανέναν για κανέναν.

Υ.Γ Αυτό που είναι γνωστό επιβεβαιώθηκε και στην σημερινή συνέντευξη τύπου, κανείς δεν θέλει τον Ολυμπιακό για αντίπαλο σε ένα «do or die» ματς. Το θέμα είναι οι «ερυθρόλευκοι» να τους αποδείξουν ότι έχουν δίκιο.

Υ.Γ 2) Πολύ όμορφη πόλη η Κωνσταντινούπολη, αλλά εκτός του ότι μέχρι σήμερα δεν καταλαβαίνεις από πουθενά ότι διεξάγεται το final four εδώ, δεν μπορείς να συνεννοηθείς κιόλας καθώς κανείς δεν μιλάει αγγλικά.

Υ.Γ. 3) Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι πιο απελευθερωμένος από ποτέ, φαίνεται στον τρόπο που μιλάει, που εκφράζεται, γενικά του έχει φύγει το άγχος και αυτό είναι λογικό καθώς φέτος τα πήγε περίφημα και ο ίδιος και ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα.

Υ.Γ 4) Μείνετε συντονισμένοι στο basketblog καθώς ακολουθούν πολλά θέματα και αναλύσεις ειδικά από αύριο που θα πλησιάζουν τα μεγάλα παιχνίδια!

Υ.Γ. 5) Πολύ άτυχη στιγμή από τους διοργανωτές το να καθίσουν δίπλα δίπλα οι Ομπράντοβιτς-Σπανούλης σε μία φωτογραφία που θα την θυμόμαστε για πολύ καιρό…