Αυτό ήταν για φέτος στο ΟΑΚΑ για την διοργάνωση της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός χθες πάτησε το παρκέ του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για τελευταία φορά όντας γηπεδούχος σε ευρωπαϊκό αγώνα και τώρα πλέον στρέφεται στις εν Ελλάδι διοργανώσεις και φυσικά στην διατήρηση των σκήπτρων του.

Το ΟΑΚΑ ή αλλιώς η πράσινη κόλαση κατά τους οπαδούς του τριφυλλιού τα προηγούμενα χρόνια έμοιαζε με απόρθητη πόλη την οποία δεν μπορούσε να την κατακτήσει κανείς. Ενδεικτικά θα πω ότι τις τελευταίες τέσσερις σεζόν ο Παναθηναϊκός εντός έδρας έχει ρεκόρ 14-1 την σεζόν 16/17, 13-2 την σεζόν 17/18,11-4 την σεζόν 18/19 και 10-5 την κουτσουρεμένη σεζόν 19/20. Το γεμάτο ΟΑΚΑ έδινε στους πράσινους μια ώθηση που όμοια της δεν υπήρχε και υπάρχει σε κανένα άλλο μπασκετικό γήπεδο της γηραιάς ηπείρου κάνοντας όλη την Ευρώπη αλλά και το ΝΒΑ να μιλάνε για την πιεστική και αγχωτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται για τον εκάστοτε φιλοξενούμενο.

Αυτά όλα όμως μέχρι φέτος, βλέπετε όπως μια πόλη έχει τις αδυναμίες της και τις δικές της “κερκόπορτες” ετσι φάνηκε να έχει και το ΟΑΚΑ. Και αυτή η κερκόπορτα δεν είναι άλλη από την πανδημία την ίδια και την κατάσταση που έχει αυτή δημιουργήσει γύρω μας. Λόγω των πρωτόγνωρων για όλους μας συνθηκών τα γήπεδα στην χώρα μας και όχι μόνο έμειναν κλειστά για το κοινό και έτσι οι πράσινοι έχασαν τον 6ο παίχτη τους. Για να δούμε μόνο πόσο σημαντική είναι η επιρροή του κόσμου στην ομάδα φτάνει να δουμε ότι στις προηγούμενες σεζόν που αναφέραμε το μαξ εντός έδρας ηττών ήταν οι 5 τις σεζόν 19-20, φέτος το ρεκόρ εντός έδρας ήταν 8-9 κατατάσσοντας την ομάδα του Oded Kattash 11η στην σχετική λίστα με τα εντός έδρας ρεκόρ φέτος.

Μπορεί να πιστεύετε ότι είμαστε υπερβολικοί, αλλά θα σας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα. Σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός μπορεί να κέρδιζε CSKA(83-89),Efes(77-80),Real(93-97 μετά από δυο παρατάσεις),Ερυθρό(82-86). Στην περίπτωση αυτή το ρεκόρ των πρασίνων θα ήταν 15-16 και θα μπορούσαμε να μιλάμε ακόμα και για λιγοστές μεν αλλά ελπίδες δε για οκτάδα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Real. Όνειρα θερινής νυκτός σας ακούμε να λέτε και δεν θα διαφωνήσουμε καθώς όποια σενάρια και υποθέσεις τώρα είναι “αλλά λόγια να αγαπιόμαστε” μιας και τα πάντα έχουν κριθεί, αλλά θέλαμε να σας τονίσουμε την ώθηση και την βοήθεια που προσφέρει ένα γεμάτο ΟΑΚΑ στην ομάδα.

Στα χθεσινά τώρα ο Παναθηναϊκός θύμισε ξανά ότι η φανέλα με τα έξι αστεία παραείναι βαριά για να πέφτει αμαχητί όπως την Τρίτη ενάντια στην Baskonia. Οι πράσινοι αν και έδειξαν να καταρρέουν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την διαφορά στο -17(29-46) εν τέλει την έφεραν ξανά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην Armani Milano η οποία είδε τον Παναθηναϊκό να την ξαναγυρνάει παιχνίδι στο οποίο προηγούνταν με μεγάλη διαφορά όπως τον περασμένο Δεκέμβρη στο Forum. Σε ένα παιχνίδι που ο Ben Bentil έκανε τρομερο step up,ο Mack ήταν ο παίχτης ο οποίος θέλουν να βλέπουν οι πράσινοι ο Hezonja να ισοφαρίζει με ένα παλικαρίσιο καλάθι απέναντι στον Hines και μετα να δίνει προβάδισμα με ένα φοβερό τρίποντο από τα 9 μέτρα και οι 3 “σωματοφύλακες” (Παπαπέτρου,Μήτογλου και Παπαγιάννης) να ναι σταθερά καλοί και σημεία αναφοράς η ομάδα του coach Kattash έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση και αποχαιρέτησε το ΟΑΚΑ όπως του άρμοζε.

Αυτά για φέτος λοιπόν από το ΟΑΚΑ για τους πράσινους που στρέφουν τα βλέμματα τους στην διατήρηση της εν Ελλάδι κυριαρχίας τους στοχεύοντας φυσικά το double και Euroleague ξανά από την νέα σεζόν.

Υ.Γ. Ας ελπίσουμε να δώσουμε όλοι ραντεβού στα γήπεδα του χρόνου ανεξαρτήτου χρώματος και ομάδας αφού σε όλους μας θεωρώ ότι έχουν λείψει το ίδιο.