Δεν σταματάει πουθενά η Ρέάλ Μαδρίτης. Έχει να χάσει στην Ευρωλίγκα από τον Οκτώβριο και την πέμπτη αγωνιστική (στο Μόναχο από την Μπάγερν).

MVP για τους “πρωτεουσιάνους” ο Τρέι Τόμπκινς με 20 πόντους (4/5 τρίποντα, ορισμένα πολύ κρίσιμα στην τελευταία περίοδο) και 5 ριμπάουντ. Καλή εμφάνιση και από τους Φακούντο Καμπάτσο και Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Αργεντίνος πλέι μέικερ έβαλε 12 πόντους μοιράζοντας παράλληλα και 8 ασίστ, ενώ ο πολύ έμπειρος σκόρερ έβαλε 17 πόντους όλους στην δεύτερη περίοδο σε διάστημα έξι λεπτών!

Δεύτερη στη σειρά τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο άλλοτε παίκτης του Τριφυλλιού, Λούκας Λεκαβίτσιους κάνοντας μεγάλη ζημιά στους Ισπανούς (21 πόντους, 18 εξ αυτών στο πρώτο μέρος). Στους 19 πόντους σταμάτησε ο Τόμας Ουόκαπγια το συγκρότημα του Σάρας.

Ο Αγώνας

Καλύτερα μπήκαν στο παιχνίδι οι Λιθουανοί με τους Λαντέιλ και Ουλάνοβας για το 2-8 του 2′. Οι Μαδριλένοι ισορρόπησαν άμεσα την κατάσταση και με μία τρίποντη-“βόμβα” του Φακούντο Καμπάτσο πήραν το πρώτο τους προβάδισμα, 10-8. Η πολύ ισορροπημένη πρώτη περίοδος έκλεισε στο 20-18 έπειτα από καλάθι του Ουόλτερ Ταβάρες.

Ο γίγαντας της “Βασίλισσας” ήταν να μην πάρει φόρα. Η δεύτερη περίοδος άρχισε με δύο καλάθια του από το ζωγραφιστό, 24-18. Κάπου εκεί την… σκυτάλη πήρε ο Ρούντι Φερνάντεθ και με τρία συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά στον αγώνα, 35-25! Ο Ρούντι μέσα σε πέντε αγωνιστικά λεπτά από το απόλυτο 0 του 13′ έφτασε στους 17 πόντους του 18′! Ο σκόρερ της ομάδας του Πάμπλο Λάσο επανέφερε την διαφορά στους 10 με νέο σουτ από τα 6,75, 45-35. Το ημίχρονο έκλεισε στο 47-41 με δύο ελεύθερες βολές του Λούκας Λεκαβίτσιους ο οποίος ήταν απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο (18 πόντους).

Από τα αποδυτήρια του WiZink Center βγήκε καλύτερα η Ρεάλ η οποία ανέβασε εκ νέου την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, 54-43. Στην συνέχεια διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της σκορ βρίσκοντας λύσεις από τους Καμπάτσο, Κοζέρ. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 68-59 με την Ισπανική ομάδα να διατηρεί μία διαφορά της τάξεως των 7-12 πόντων καθ’όλη την διάρκεια της περιόδου.

Με τον Κει Σι Ρίβερς να βρίσκει το… χέρι του από την περιφέρεια η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, πλησίασε τρεις φορές στους έξι πόντους, 70-64, 73-67, 75-69. Αλλά σε εκείνο το σημείο ο Τρέι Τόμπκινς έδωσε την λύση για τους γηπεδούχους και με προσωπικό σερί 8-0 (δύο τρίποντα) “κλείδωσε” ουσιαστικά την νίκη για το συγκρότημα του Πάμπλο Λάσο, 83-69. Κατάφεραν να μειώσουν στο φινάλε οι πρωταθλητές Λιθουανίας με δύο καλάθια του Μιλάκνις τα οποία διαμόρφωσαν το τελικό 88-82.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ