Ο τελικός αυτός είναι ο 2ος για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ως head coach, ενώ 2ος τελικός είναι και για την Φενέρμπαχτσε, η οποία δεν κατάφερε πέρυσι να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Φυσικά στον τελικό ένα από τα πρόσωπα του αγώνα δεν είναι άλλος από τον… άρχοντα των δαχτυλιδιών, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον Σέρβο να συμμετέχει για 11η φορά σε τελική αναμέτρηση. Μάλιστα, αυτή θα είναι η 3η φορά που ο “Ζοτς” θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε τελικό της Ευρωλίγκας, με την 1η φορά να ανάγεται στο 1994 στο Τελ Αβίβ όταν ήταν προπονητής της Μπανταλόνα, αλλά και μία χρονιά αργότερα, το 1995 όντας προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κώστας Σλούκας παράλληλα, θα έρθει αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του και έχει ένα μοναδικό στατιστικό μιας και θα βρεθεί για 3η συνεχόμενη φορά σε τελικό, με την 1η να είναι το 2015 στη Μαδρίτη με τη φανέλα του Ολυμπιακού και η 2η ήταν πέρυσι στον τελικό της Φενέρ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το εντυπωσιακότερο, ίσως, στατιστικό του φετινού τελικού αλλά και γενικότερα των τελικών της Ευρωλίγκας είναι το γεγονός ότι για 7η συνεχή σεζόν το τρόπαιο θα καταλήξει σε ελληνικά χέρια, είτε αυτό σημαίνει ελληνική ομάδα είτε Έλληνα παίκτη είτε Έλληνα προπονητή. Την αρχή έκανε ο Παναθηναϊκός με την κατάκτηση του τροπαίου το 2011, ακολουθούν τα δύο συνεχόμενα τρόπαια του Ολυμπιακού, το 2014 η κούπα φτάνει στα χέρια του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη με τη φανέλα της Μακάμπι, το 2015 είναι η χρονιά του Γιάννη Μπουρούση που πανηγυρίζει την Ευρωλίγκα με την Ρεάλ Μαδρίτης και πέρυσι ήταν η χρονιά του Δημήτρη Ιτούδη.