Το απόγευμα της Πέμπτης (9/12), η Fenerbahce κατάφερε να περάσει από την πάντα δυσκολοκατάβλητη έδρα της Zenit St. Petersburg και να ανέλθει στο 5-9 στη φετινή EuroLeague -με τον Jan Vesely να κάνει το παιχνίδι της ζωής του και να πετυχαίνει career high με 32 ολόκληρους πόντους!
Ωστόσο, αυτή η εμφάνιση δεν είναι εξαίρεση αλλά κανόνας για τον Τσέχος Power Forward, που τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται να εξελίσσεται σημαντικά και ως επιθετικός.

Συγκεκριμένα, το βασικό γρανάζι των Τούρκων εδώ και τόσα χρόνια μετράει 90 ολόκληρους πόντους στα τελευταία 5 παιχνίδια του στην EuroLeague, όπερ σημαίνει πως αριθμεί 18 ανά βραδιά, όντας ασταμάτητος στην αντίπαλη ρακέτα κάθε «εχθρού».

Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της λαμπερής του φόρμας δεν είναι άλλο από την ακλόνητη ευστοχία του, αφού σουτάρει με 24-28 από τη γραμμή των βολών (86% ευστοχία) και 30-45 από το δίποντο (67% ευστοχία), με το TS% να είναι κορυφαίο σε αυτό το διάστημα, αφού αριθμεί ουσιαστικά 2 πόντους ανά σουτ και 0.6 πόντους ανά λεπτό!

Μπορεί η αρμάδα του Sasa Djordjevic να μετρούσε 3 σερί ήττες από τις 16 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου στην Ευρώπη, αλλά με τη συνεχή… ημιάγρια κατάσταση του πρώην παίκτη των Washington Wizards και των Denver Nuggets έχει καταφέρει να πετύχει 2 σερί νίκες κόντρα σε υπολογίσιμους αντιπάλους όπως η Μοnaco και η Zenit, με τον ίδιο να μετράει 52 πόντους, 15 ριμπάουντ, 6 ασίστ αλλά και 18-22 δίποντα (82% ευστοχία) σε αυτά τα ματς, παίρνοντας από το χέρι τον σύλλογο της Πόλης με προορισμό την άνοδο στο βαθμολογικό πίνακα της EuroLeague.