Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Jordi Bertomeu, εξετάζει πολύ σοβαρά την πιθανότητα να συνεχιστεί η φετινή σεζόν 2019/20, σε μία εκ των Αθήνα, Λιθουανία, Μόσχα.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά είχε τονίσει πως, «Μιλάμε με αρκετές πόλεις για το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν τους αγώνες, αν πάμε σε μία τέτοια λύση που δείχνει και η πιο πιθανή αυτή τη στιγμή. Από τη στιγμή που η Euroleague παίζεται σε συνολικά 10 χώρες και σε καθεμία απ’ αυτές η επίδραση της πανδημίας είναι διαφορετική.

Η Ισπανία πχ είναι ακόμη σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Τα κριτήρια της επιλογής έχουν να κάνουν με την κατάστασης της δημόσιας υγείας και το πόσο έχει αντιμετωπιστεί η πανδημία εκεί, την ετοιμότητα των νοσοκομείων και φυσικά όλες τις προϋποθέσεις της φιλοξενίας (γήπεδο, ξενοδοχεία κλπ)».

Πάντα σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», μία από τις ιδέες είναι και η συγκέντρωση των ομάδων σε μία πόλη, που θα φιλοξενήσει τα ματς της Regular Season και το Final 8, εφόσον καταλήξουν σε αυτή τη λύση.

Αν εν τέλει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, τότε οι επικρατέστεροι προορισμοί – πόλεις, θα είναι η Αθήνα, η Λιθουανία και η Μόσχα.

Αδήριτη ανάγκη για τον Bertomeu, πως μέχρι τα μέσα του Μαΐου, πρέπει να βρεθεί κάποια λύση.

 

 

 

Tags:
Bertomeou