Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης ούτε και σήμερα (27/3). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν κατόρθωσε να προπονηθεί κανονικά και έτσι έκανε και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Ετσι το ενδεχόμενο να ενισχύσει τον Ολυμπιακό στο μεθαυριανό (29/3) στο ματς με την Ζαλγκίρις δυσκολεύει πάρα πολύ.

Ο Σπανούλης, βέβαια, δεν έχει τελείως το τραίνο της συμμετοχής του στο κρισιμότατο παιχνίδι (ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία τη νίκη για να μην βρεθεί κοντά στον αποκλεισμό από τα πλέι οφ). Ο Μπλατ θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά για την ώρα τα πράγματα δεν δείχνουν εύκολα.

Ο Σπανούλης είχε τραυματιστεί (διάστρεμμα) στις 14/3 στην ήττα από την Αρμάνι στην Ιταλία.

«Εκτός» παρέμεινε, εξάλλου, ο Στρέλνιεκς ο οποίος δεν έχει καμία ελπίδα να προβλάβει το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις και μάλιστα είναι αμφίβολο το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου με την Νταρουσάφακα πάλι στο ΣΕΦ.

Ο ερυθρόλευκος γκαρντ είχε χτυπήσει (θλάση δευτέρου βαθμού οπίσθιου μηριαίου στο αριστερό πόδι στις 25 Φεβρουαρίου στο ματς της Εθνικής Λετονίας με το Μαυροβούνιο) και παραμένει στα «πιτς» και φυσικά εκτός προπονήσεων (κάνει θεραπείες) από τότε.