Σε μια αναμέτρηση η οποία ήταν ντέρμπι μόνο για ένα ημίχρονο, η Baskonia επικράτησε της Villeurbanne με 79-65.  Οι Ισπανοί με αυτή τη νίκη έκαναν το ρεκόρ τους 9-15, και ανέβηκαν μια θέση πάνω από την αποψινή τους αντίπαλο, η οποία έχει ακριβώς το ίδιο ρεκόρ.

Για τους γηπεδούχους σε πολύ καλή κατάσταση ήταν ο Tornike Shengelia, ο οποίος “άγγιξε” το double double, με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Semaj Christon που έβαλε 11 πόντους και μοίρασε 11 ασίστ.

Η Villeurbanne είχε σε καλό βράδυ τον Adreian Payne, που έβαλε 16 πόντους όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του. Καλό παιχνίδι και από τον Theo Maledon με 9 πόντους και 3 ασίστ.

Ο Αγώνας:

Αρκετά δυνατά ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι δυο ομάδας σκοράροντας αμφότερες. Μετά από 3 λεπτά παιχνιδιού, Baskonia και Villeurbanne ήταν ισόπαλες με 6-6.Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και έκαναν ένα μικρό σερί. Με τους Eric και Shengelia να σκοράρουν κατα κύριο λόγο, η Baskonia έφτασε να προηγείται με 14-6 των Γάλλων,κάτι που έκανε τον προπονητή των φιλοξενούμενων να καλέσει τάιμ άουτ,με 4 λεπτά να απομένουν για το τέλος του δεκαλέπτου. Δυο απανωτά τρίποντα, απο Antoine Diot για Villeurbanne και Τornike Shengelia για τους γηπεδούχους έκαναν το σκορ 17-9, με 2 λεπτά να απομένουν για το τέλος της περιόδου.Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Αdreian Payne στην εκπνοή και με την Baskonia να προηγείται με 20-13.

Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά, με πολλά λάθη. Μετά από 4 λεπτά, οι γηπεδούχοι κρατούσαν ακόμα το προβάδισμα με μια μικρή διαφορά (24-17) με τον Youssoupha Fall να βάζει τους πόντους για την Baskonia και τον Adreian Peyne να συνεχίζει να “κουβαλάει” την ομάδα του στο σκορ. Οι Γάλλοι στο σημείο εκείνο έκαναν την αντεπίθεσή τους και κατάφεραν να φέρουν το σκορ στα ίσια (24-24) 5 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου με μεγάλο τρίποντο του Theo Maledon.Oι Ισπανοί έτρεξαν ένα μικρό σερί 5-0, για να προηγηθούν με 29-24 λίγο πριν το τέλος της περιόδου για να έρθει ένα τρίποντο του Ζoran Dragic να ανεβάσει ξανά την διαφορά στους 5 πόντους (34-29), με 2 λεπτά να απομένουν. Ο Σλοβένος με 4 σερί δικούς του πόντους ανέβασε την διαφορά στους 6 (39-33) με λιγότερο από ένα λεπτό να μένει για το ημίχρονο. Βaskonia και Villeurbanne πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 39-37 υπέρ των παικτών του Dusko Ivanovic.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και μετά από 2 λεπτά πήραν διαφορά 6 πόντων με σουτ για τρεις από τον Matt Janning.H Villeurbanne συνέχισε να αδυνατεί να αντιδράσει και χωρίς να το έχει καταλάβει η διαφορά είχε φτάσει στους 11 (55-44) με τους Shengelia και Eric να φορτώνουν ακόμα περισσότερο το καλάθι των Γάλλων με 5 λεπτά να απομένουν για το δεκάλεπτο.Η ομάδα του Ζvezdan Mitrovic έπεφτε από λάθος σε λάθος,ο Tornike Shengelia συνέχισε το “πάρτι” στο καλάθι των αντιπάλων του και η διαφορά έφτασε την μέγιστη τιμή της (60-46). Ο προπονητής της Villeurbanne κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ σε μια προσπάθεια να συνεφέρει την ομάδα του, 3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος.Στο τελευταίο λεπτό η Γαλλική ομάδα μείωσε το σκορ με τρίποντο του Livio Jean-Charles (62-51). Στις τελευταίες επιθέσεις και οι δυο ομάδες ήταν άστοχες και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με διαφορά 11 πόντων για την Baskonia.

Το πρώτο καλάθι στην τελευταία περίοδο μπήκε μετά από δυο λεπτά και ήταν για την Villeurbanne με τον David Lighty, ο οποίος σκόραρε 4 συνεχόμενους πόντους για να μειώσει την διαφορά (62-55). Ένα λεπτό αργότερα όμως, ο Matt Janning “βομβάρδισε” το καλάθι των φιλοξενούμενων και με δυο συνεχόμενα τρίποντα εκτόξευσε ξανά την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (68-57). Ο Zvezdan Mitrovic σε εκείνο το σημείο πήρε το πρώτο τάιμ άουτ του δεκαλέπτου. Τα συνεχόμενα λάθη και οι κακές επιθέσεις της Baskonia, ανάγκασαν τον κόουτς Ivanovic να καλέσει και εκείνος τάιμ άουτ με την σειρά του, στα 5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Οι φωνές του προπονητή της Baskonia έπιασαν τόπο και η ομάδα του με ένα μικρό σερί έφτασε το σκορ στο 75-57, κυρίως από βολές, με 3 λεπτά να απομένουν για την λήξη του παιχνιδιού.Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, ο Μattheu Strazel έβαλε σουτ τριών πόντων και μείωσε σε 75-62. Στο τελευταίο λεπτό η Baskonia έβαλε 4 πόντους με Shields και Diop, για να διαμορφώσει το τελικό 79-65 με το τρίποντο της… τιμής ο Rihards Lomazs.

 Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ