Οι γηπεδούχοι έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ. Είχαν σε καλή μέρα αρκετούς παίκτες, γεγονός πολύ ευχάριστο για τον Ρικ Πιτίνο. Αυτοί που ξεχώρισαν ωστόσο περισσότερο ήταν οι Τζίμερ Φριντέτ με 22 πόντους και 2/2 τρίποντα, αλλά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 21 πόντους και 4/5 τρίποντα. Σίγουρα, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά ο Νικ Καλάθης βοήθσε πολύ στη δημιουργία της ομάδας του μοιράζοντας 17 ασίστ και προσθέτωντας μάλιστα άλλους 10 πόντους στη στατιστική του. 

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στο παιχνίδι από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε τη διαφορά. Ξεχώρισε όμως για τη Βιλερμπάν ο Τίο Μαλεντόν με 19 πόντους και 3/5 τρίποντα. Άξιος συμπαραστάτης του θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν και ο Λίβιο Ζαν-Τσάρλς με 16 πόντους.

Ο Αγώνας

O Παναθηναϊκός φάνηκε στην αρχή του παιχνιδιού πιιο έτοιμος από τη Βιλερμπάν και με ένα γρήγορο σερί στα πρώτα 3 λεπτά προηγήθηκε με 9-2. Στη συνέχεια, οι Γάλλοι ισορρόπησαν το ματς και με αρκετά επιθετικά ριμπάουντ. Οι πράσινοι κυρίως παίρνοντας ώθηση από τη ρακέτα του με τον Γιώργο Παπαγιάννη αύξησαν ξανά τη διαφορά στους 7 (15-8). Ένα μικρό ξέσπασμα της Βιλερμπάν όμως μαζί με δύο εύστοχα τρίποντα έφεραν το παιχνίδι ξανά στα μέτρα της. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με το ισχνό 20-18. 

Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο “πάτησαν γκάζι”. Στα πρώτα 4 λεπτά του δεκαλέπτου μόλις, το “τριφύλλι” πραγματοποίησε ένα σερί 15-2 (35-20) με μεγάλη ευστοχία στα σουτ τριών πόντων. Ο Τζίμερ Φριντέτ έμοιαζε ασταμάτητος. Στη ζώνη του “λυκόφωτος” πέρασε και ο ψηλός του Παναθηναϊκού Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος για ακόμη ένα παιχνίδι κυριαρχούσε στη ρακέτα και σε άμυνα και σε επίθεση. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου συνέχισε να ευστοχεί. Ο Έλληνας φόργουορντ πέτυχε το 3 του εύστοχο τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες και με αυτόν το τρόπο οι γηπεδούχοι πέρασαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τη διαφορά να έχει εκτοξευτεί στους 17 πόντους (52-35). 

Η εικόνα των πρασίνων στο τρίτο δεκάλεπτο έμεινε απαράλλαχτη. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και με σύνεση στην άμυνά του, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Η τριάδα Παπαπέτρου, Φριντέτ και Παπαγιάννης συνέχισε να είναι εκπληκτική με την πολύτιμη βοήθεια του “μαέστρου” Νικ Καλάθη. Ο Έλληνας γκαρντ 3 λεπτά περίπου πριν τελείωσει η τρίτη περίοδος είχε μοιράσει ήδη 13 ασίστ. Για τους φιλοξενούμενους λίγα λεπτά πριν τελείωσει το δεκάλεπτο πήρε μπρος ο Λίβιο Ζαν-Τσάρλς με δύο εύστοχα τρίποντα. Η διαφορά έπεσε λίγο, αλλά οι γηπεδούχοι βρισκόντουσαν ήδη αρκετούς πόντους μπροστά και έτσι το δεκάλεπτο τελείωσε με το 73-58 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο Ταϊρίς Ράις μπήκε “καυτός” στο τελευταίο δεκάλεπτο και πρόσθεσε στη στατιστική του ακόμη δύο εύστοχα τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Πρωταγωνιστές στις περισσότερες επιθέσεις τους ήταν ο Αντουάν Ντιότ και ο Τίο Μαλεντόν κυρίως με σουτ τριών πόντων.  Στην προσπάθεια όμως των Γάλλων να ανακάμψουν στάθηκε εμπόδιο ο Τζίμερ Φριντέτ. Ο Αμερικανός συνέχισε να “πυροβολεί” από τα 6,75 και διεύρυνε ξανά τη διαφορά την ώρα που οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για κάποια ανατροπή. Ο Ρικ Πιτίνο άνοιξε το rotation για το τριφύλλι. Αυτό δεν είχε κάποιο κόστος, αφού οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πολύ εύστοχοι και με αυτόν τον τρόπο έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση με 100-88 παίρνοντας μια άτυπη “εκδίκηση” για την ήττα στη Γαλλία στον πρώτο γύρο.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 52-35, 73-58, 100-88

Παναθηναϊκός(Πιτίνο): Τόμας 10, Ράις 14 , Ράουτινς, Παπαπέτρου 21, Βουγιούκας 2, Τζόνσον, Φρεντέτ 22, Καλάθης 10, Γουάιλι 4, Μήτογλου 4, Μπεντίλ 3 (1).|

Βιλερμπάν (Μίτροβιτς): Τζάκσον 2, Τέιλορ 6 , Τζεκίρι 6 , Μαλεντόν 19, Λόμαζ, Νουά 2, Ζαν Σαρλ 16, Ντιό 14, Μπακό 2, Λάιτι, Στρέιζελ 14 (2), Πέιν 7 (1).

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του παιχνιδιού ΕΔΩ