Σε «περίπατο» μετέτρεψε τον αγώνα «ζωής και θανάτου» με την Μπάμπεργκ η Μπαρτσελόνα, «συντρίβοντάς» τη με 75-57 και υπερκαλύπτοντας εύκολα τη διαφορά 4 πόντων που είχαν οι Γερμανοί από τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα. Οι Καταλανοί, έκαναν με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό «βήμα» πρόκρισης, αφού ξεπέρασαν και τον Ολυμπιακό σε απόσταση μιας νίκης και περιμένουν νίκη της Λαμποράλ Κούτσα επί της Ρεάλ Μαδρίτης (1/4), ώστε να έχουν ίδια διαφορά από τους «Μερένχες» και να «στρογγυλοκαθίσουν» στην πρώτη τετράδα. Η υπόθεση πρόκρισης για τους παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι, απεναντίας, έγινε τρομερά δύσκολη.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, ήταν με 13 πόντους ο Άλεξ Αμπρίνες, ενώ από 12 πρόσθεσαν οι Τζάστιν Ντόελμαν και Άντε Τόμιτς, με το δεύτερο να προσθέτει 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Διασωθείς στο «ναυάγιο» της Μπάμπεργκ ήταν ο Μπραντ Ουοναμέικερ, με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ξεχωρίζοντας από ένα σύνολο, του οποίου η απόδοση κυμάνθηκε κάτω του μετρίου.

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να βασιστεί αρχικά στην άμυνά της, αναγκάζοντας σε πολλά λάθη την Μπάμπεργκ και παίρνοντας έτσι τα ηνία του αγώνα. Βρίσκοντας λύσεις κυρίως από τους Ντόελμαν και Αμπρίνες και κυριαρχώντας στις «μάχες» της ρακέτας, κατάφερε να πάρει «αέρα» 6 πόντων στην πρώτη περίοδο (18-12). Η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιλογών των «Μπλαουγκράνα», από τους παίκτες του Τρινκιέρι, θα αποτελούσε για τους ίδιους μια ακόμη μεγαλύτερη «πληγή». Έχοντας ενέργεια και κλέβοντας μπάλες για να βρουν εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο, οι Καταλανοί έφτασαν σε ένα επιμέρους σκορ 25-11, το οποίο έμελλε ουσιαστικά να κρίνει τον αγώνα (43-23).

Οι Γερμανοί, κατάφεραν ουσιαστικά να μειώσουν μέχρι τους 15-16 την «ψαλίδα», χάρη σε κάποιες «εκλάμψεις» των Ουοναμέικερ και Τάις, αλλά δεν πέτυχαν κάτι καλύτερο. Η Μπαρτσελόνα διατήρησε το ρυθμό της και οδηγήθηκε εκ του ασφαλούς προς την επιτυχία. Με τη διαφορά στους 18 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (59-41), βρήκαν την ευκαιρία αρκετοί παίκτες των γηπεδούχων να προστεθούν στην «εξίσωση», με τους Αρόγιο και Τόμιτς να τραβούν «κουπί» και τον Περπέρογλου να δίνει λύσεις για να δημιουργηθεί μια διαφορά 24 πόντων (67-43 στο 33′). Μια χαλάρωσή τους στο τέλος, επέτρεψε στον μονάχο ουσιαστικά Ουοναμέικερ, να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε μια απόσταση αξιοπρεπή για την ομάδα του (75-57).

Δεκάλεπτα: 18-12, 43-23, 59-41, 75-57

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 12, Ντόρσεϊ 8, Αμπρίνες 13 (1), Ναβάρο 2, Σατοράνσκι 3, Βεζένκοφ, Όλεσον 7, Αρόγιο 11 (2), Περπέρογλου 7 (1), Τόμιτς 12

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλι 4, Ζήσης 4, Νίκολιτς, Στάιγκερ 3 (1), Τάις 8, Ουοναμέικερ 16 (2), Στρέλνιεκς 8, Χάρις, Μίλερ 8, Χέκμαν 4, Ραντόσεβιτς 2

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.