Παιχνίδι της εβδομάδας για την ευρωλίγκα το Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο Κάουνας για το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του top-16. Οι πράσινοι θέλουν τη νίκη για να πάρουν προβάδισμα και ψυχολογία καθώς ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα με μεγάλα παιχνίδια εντός κι εκτός έδρας. Αυτή την στιγμή η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι μία νίκη πάνω στην βαθμολογία (4-3) ενώ στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα κέρδισε με ένα πόντο.

Η πρώτη τριάδα με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ κι Εφές Ανατολού πολύ δύσκολα θα σπάσει. Αυτό σημαίνει ότι μένει μία θέση για τρεις ομάδες με τον Παναθηναϊκό  να έχει τον πρώτο λόγο έχοντας μεν μία νίκη παραπάνω από Ζαλγκίρις (3-4) και Μάλαγα (3-4), αλλά και το πιο δύσκολο πρόγραμμα αφού πρέπει να πάει σε Κάουνας κι Ανδαλουσία. Μεγάλη απουσία αύριο για τους γηπεδούχους ο αρχηγός της ομάδας, Γιανκούνας, ο οποίος θα επιστρέψει σε 4 μήνες λόγω της εγχείρησης στον ώμο.

Φενέρμπαχτσε (2-5) – Μπαρτσελόνα (6-1) (19:45):

Τις λιγοστές ελπίδες που έχει για πρόκριση κυνηγάνε οι γηπεδούχοι του Πιανιτζιάνι θέλοντας να πετύχουν την πρώτη τους μεγάλη νίκη στην φετινή ευρωλίγκα. Απέναντί της όμως βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, ένα από τα φαβορί όχι μόνο για φάιναλ φορ αλλά και για κατάκτηση του τροπαίου. Οι Καταλανοί θέλουν τη νίκη για να κάνουν ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο, θέση που θα φέρει καλύτερη διασταύρωση στα προημιτελικά. Όπως δήλωσε κι ο Μπογκντάνοβιτς στο επίσημο σάιτ της ευρωλίγκας, η Μπαρτσελόνα αυτή την στιγμή μπορεί να είναι κι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη. 

Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-5) – Σιένα (6-1) (21:05):

Ο Μπλατ πιστεύει στην αντεπίθεση της ομάδας του στον δεύτερο γύρο και θέλει το ξεκίνημα να γίνει εντός έδρας απέναντι στην πρώτη Σιένα. Την ομάδα του Λούκα Μπάνκι κέρδισε εντός έδρας δύσκολα στην πρώτη φάση της διοργάνωσης η Μακάμπι, κάτι που θέλουν να επαναλάβουν και τώρα οι Ισραηλινοί. Από την άλλη πλευρά, η Σιένα γνωρίζει ότι αν περάσει από μία έδρα που πέρασαν Ολυμπιακός και Κάχα Λαμποράλ θα είναι αυτή που θα έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση στον όμιλο, που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση κι αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Λονδίνου.

Μπάμπεργκ (0-7) – Μάλαγα (3-4) (21:45):

Την πρώτη της νίκη στο top-16 κυνηγάει η Μπάμπεργκ, η οποία θα εμφανιστεί ενισχυμένη με τους Ματ Γουόλς και Τζερεμάια Μάσεϊ. Αντίπαλός της η Μάλαγα που καίγεται για νίκη σε μία έδρα που είναι πολύ πιθανόν να περάσει ο Παναθηναϊκός, ενώ η Ζαλγκίρις πέρασε την περασμένη εβδομάδα στην παράταση. Η ομάδα του Ρέπεσα εμφανίζει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της έχοντας κάνει μεγάλες νίκες και κακές ήττες σε ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Παιχνίδι κλειδί αυτό για τους Ισπανούς, σύμφωνα με τον Ρέπεσα, αφού η Μάλαγα έχει καλό πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο. Από την άλλη η γερμανική ομάδα μπορεί να μην έχει νίκη στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης αλλά έχει χάσει αρκετά παιχνίδια στις λεπτομέρειες και γενικότερα η απόδοσή της δεν είναι κακή.