Ο Παναθηναϊκός πέρασε στην αντεπίθεση στη σημερινή τηλεδιάσκεψη κορυφής της Euroleague όπου αποφασίστηκε το οριστικό «τέλος» της φετινής σεζόν. Οι «πράσινοι» που εκπροσωπήθηκαν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Μάνο Παπαδόπουλο ζήτησαν από τον Jordi Betromeu να ενημερωθούν επίσημα για τα έσοδα. Και όχι άδικα!

Ο Παναθηναϊκός έχει 100% δίκιο και φυσικά είναι μια άποψη που έχουν όλες οι ομάδες. Ούτως η άλλως το κόστος για την συμμετοχή τους στην Euroleague είναι τεράστιο. Και κέρδη δεν βγάζουν με τίποτα. Αντίθετα οι διοικήσεις μόνο βάζουν λεφτά. Και τα ρίχνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, αφού τα έσοδα από την διοργάνωση είναι κυριολεκτικά της πλάκας.

Εχει περάσει σχεδόν ένας… αιώνας από τότε που αποφασίστηκε η προσωρινή  διακοπή της σεζόν. Υποτίθεται ότι σε αυτό το διάστημα θα είχε φτιαχτεί ήδη από την Euroleague μια απαραίτητη οικονομική μελέτη. Που φυσικά θα κατέγραφε τις φετινές απώλειες μα το πιο σημαντικό θα κατέγραφε με μια πρώτη ματιά το τοπίο στην επόμενη μέρα και θα έδινε μια πρώτη εικόνα για τα έσοδα που πρέπει να περιμένουν οι ομάδες.

Οι «πράσινοι» τόνισαν στον Bertomeu ότι περιμένουν εδώ και καιρό και εκείνοι, αλλά και όλες φυσικά οι ομάδες τα έσοδα που θα πρέπει να περιμένουν και αυτό δεν έχει γίνει. Και μάλιστα μετά την απόφαση για την οριστική διακοπή της φετινής σεζόν, τα έσοδα θα είναι ακόμα πιο μικρά.

Το «τριφύλλι» ζήτησε έτσι να καταγραφεί η διαφωνία του για τη διακοπή της σεζόν χωρίς όμως, να υπάρχει αναλυτική οικονομική έκθεση για τα όποια έσοδα.