Ο Παναθηναϊκός πρέπει να περιμένει ως την τελευταία στιγμή για να μάθει αν θα πετάξει για την Ρωσία για να παίξει (29/10) με τη Zenit ή θα μείνει στην Αθήνα καθώς το ματς θα αναβληθεί.

H Euroleague που ενημερώθηκε από τον Παναθηναϊκό για το κρούσμα κορονοϊού σε παίκτη της ομάδας, ξεκαθάρισε στους «πράσινους» ότι θα αποφασίσει αύριο το πρωί αν θα πρέπει το «τριφύλλι» να πάει στην Ρωσία και να παίξει με την Zenit ή το ματς θα οδηγηθεί σε αναβολή.

Οι πράσινοι ήταν να πετάξουν αύριο (28/10) πρωί, πρωί (6:30) για την Αγία Πετρούποιλη μέσω Κωνσταντινούπολης. Πλέον θα περιμένουν την ετυμηγορία της Euroleague και των ελληνικών υγειονομικών αρχών. Αν τους πουν να πάνε να παίξουν, θα πάνε φυσικά να παίξουν.

Ο Παναθηναϊκός έχει ενημερώσει φυσικά και τις ελληνικές υγειονομικές αρχές (ΕΟΔΥ).

Το θέμα του αν η ομάδα θα πάει στην Ρωσία ή όχι είναι αρκετά περίπλοκο. Κατ’ αρχάς το ενδεχόμενο να ζητήσουν οι ελληνικές αρχές να μπει σε καραντίνα η ομάδα τουλάχιστον 48 ωρών μέχρι να γίνουν νέα τεστ είναι στον ορίζοντα. Το θέμα είναι όμως, τι θα πει η Euroleague.

Επίσης υπάρχει και άλλο θέμα. Ο Παναθηναϊκός να είναι «καθαρός» και να πάει στην Ρωσία, να παίξει. Αν εκεί, όμως, βρεθεί, στα τεστ που θα γίνουν, κι άλλος πράσινος «θετικός» στον ιό, τότε βάσει των ρωσικών πρωτοκόλλων ο «ασθενής» δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στην χώρα από την οποία ήρθε. Θα πρέπει να μείνει στην Ρωσία σε καραντίνα 14 ημερών. Αρα αν ο «θετικός» είναι παίκτης, τότε η ομάδα θα πρέπει να τον αφήσει στην Ρωσία και να φύγει.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά πάντως, με πιο πιθανό αυτό της αναβολής.

Βέβαια, υπάρχει και το προηγούμενο με το ματς της Khimki με την Zalgiris, που είχε μετατεθεί για το Σάββατο 10/10, λόγω των κρουσμάτων που είχαν οι Ρώσοι.

Δεν αποκλείεται δηλαδή, η Euroleague να μεταθέσει για το Σάββατο (31/10) το ματς του Παναθηναϊκού με τη Zenit, έτσι ώστε να έχει μεσολαβήσει μια 48ωρη καραντίνα των πράσινων και να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν άλλα κρούσματα στην ομάδα.