Ο Παναθηναϊκός είναι «πυρ και μανία» με την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα από την διαιτησία στο χθεσινό (17/4) πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ με την Ρεάλ στην Μαδρίτη. Οι πράσινοι «βράζουν» με τα σφυρίγματα του Ουκρανού Ρίζικ, του Κροάτη Ράντοβιτς (ειδικά με αυτούς τους δυο) και του Γάλλου Ντιφαλά.

Δεν έμειναν όμως, μόνο στα λόγια και πέρασαν και στην πράξη. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε επίσημο «διάβημα» στην Ευρωλίγκα για το όλο θέμα. Το τριφύλλι έστειλε σήμερα (18/4) επιστολής διαμαρτυρίας στην διοργανώτρια αρχή γα το «χειρουργείο» που πέρασαν την ομάδα οι 3 διαιτητές στην ήττα από την Ρεάλ στην πρώτη σύγκρουση των δυο ομάδων στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι πράσινοι εξήγησαν στην επιστολή ότι οι διαιτητές αντιμετώπισαν την ομάδα… με άλλο μάτι και την αδίκησαν κατάφωρα με τα σφυρίγματά τους κυρίως στο τελευταίο κομμάτι του ματς οπότε και ουσιαστικά κρίθηκε η νίκη,.

Οι πράσινοι έχουν δίκιο να φωνάζουν. Οι Ρίζικ, Ράντοβιτς, Ντιφαλά, πέρα από τα λάθη που έκαναν, αντιμετώπισαν τις δυο ομάδες με άλλο μάτι.

Σφύριζαν με ευκολία φάουλ στους πράσινους, ενώ αντίθετα η Ρεάλ που έπαιζε ακόμα πιο σκληρή άμυνα και ξεπερνούσε τα όρια του φάουλ, δεν χρεωνόταν όλες τις παραβάσεις.

Οι βολές δεν λένε και πολλά πράγματα συνήθως, αλλά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε μόνο 8, ενώ η Ρεάλ 22 ίσως να λέει κάτι. Αυτό που τα λέει όλα,  πάντως, είναι το γεγονός ότι οι Ισπανοί χρεώθηκαν με 18 φάουλ, ενώ ο Παναθηναϊκός με 25 και από την άλλη ο Παναθηναϊκός χρεώθηκε με 3 φάουλ μετά το 66-72 στο 36΄.10΄΄ και η Ρεάλ με κανένα!