Ο Ρικ Πιτίνο… ξεπάγωσε τον Νίκο Παππά, τον οποίο είχε βάλει στο ψυγείο στα ματς της ομάδας στην Euroelague (ο Ελληνας γκαρντ έπαιζε κανονικά με τον Παναθηναϊκό στην Basket League) και του έδωσε ξανά μια θέση σε αποστολή για το αυριανό ματς (5/2, 20:00) με τον Ερυθρό Αστέρα ματς στο Βελιγράδι. Αντίθετα, άφησε «εκτός» αποστολής τον Ίαν Βουγιούκα.

Η τελευταία φορά

Αν ο Παππάς αγωνιστεί αύριο απέναντι στους Σέρβους, τότε θα επιστρέψει στα ματς μετά από 54 ολόκληρες μέρες! Η τελευταία φορά που ο Παππάς που έπαιξε σε ματς της Ευρωλίκας με το τριφύλλι φέτος ήταν στις 13/12/2019 όταν είχε αγωνιστεί 2’.49΄΄ στο ματς με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία.

Από τότε ο Πιτίνο άρχισε να τον βάζει στον πάγο, για τους δικούς του λόγους. Ίσως θεωρούσε ότι η ομάδα δεν τον χρειαζόταν γιατί ήταν γεμάτη στα γκαρντ, ίσως ότι ο Βουγιούκας ήταν πιο σημαντικός για την γραμμή των ψηλών και έτσι έπαιρνε αυτόν στις αποοστολές και άφηνε εκτός τον Παππά. Λίγο η ομάδα απέκτησε και τον Ράουτινς και ο 30χρονος γκαρντ ήταν μονίμως στην… κατάψυξη στην Ευρώπη.

Μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα ο Παππάς έμεινε εκτός αποστολής στα 3 επόμενα παιχνίδια με Φενέρ, Μακάμπι και Ρεάλ. Σε αποστολή ξαναμπήκε στις 3 Ιανουαρίου στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε… μισό δευτερόλεπτο. Ηταν στην αποστολή και στο επόμενο ματς (με Αρμάνι στις 9/1), αλλά πάλι δεν χρησιμοποιήθηκε.

Από τότε ήταν μόνιμα στον… πάγο, καθώς ο Πιτίνο δεν τον πήρε στις αποστολές στα ματς με Μπάγερν (15/1), Ζαλγκίρις (17/1), Βιλερμπάν (24/1), Βαλένθια (31/1).