Ο Τζέιμς Γκιστ θα είναι κανονικά στην 12άδα του Παναθηναϊκού στην αποψινή (22:15) πρώτη  μάχη του τριφυλλιού με την Ρεάλ στην Μαδρίτη στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ο Αμερικανός ήταν αμφίβολος για το ματς μέχρι και σήμερα το πρωί. Εκανε όμως, προπόνηση χωρίς προβλήματα και έτσι ο Ρικ Πιτίνο του έδωσε μια θέση στην 12άδα για την πρώτη μετωπική με την “βασίλισσα”. Και φυσικά όλα δείχνουν ότι θα παίξει απόψε.

Ο Τζέιμς Γκιστ είχε ενοχλήσεις στο γόνατο τις τελευταίες μέρες και έδειχνε δύσκολο το ενδεχόμενο όχι να προλάβει το ματς, αλλά να πάει ακόμα και στην Ισπανία με την ομάδα, διότι φαινόταν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να χάσει τα δυο πρώτα ματς με τη Ρεάλ και να παίξει στα δυο επόμενα της Αθήνας. Πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Μαδρίτη έδειξε καλύτερα. Ετσι ο Ρικ Πιτίνο τον πηρε με την ομάδα στην Ισπανία. Χθες (16/4) έβγαλε μέρος του προγράμματος, αλλά η συμμετοχή του παρέμεινε στον αέρα.

Σήμερα (17/4) το πρωί όμως, έκανε προπόνηση, χωρίς ενοχλήσεις και έτσι ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποφάσισε να του δώσει μια θέση στην 12άδα. Η πιθανή (όλα δείχνουν ότι θα παίξει) συμμετοχή του λύνει τα χέρια τουη Πιτίνο. Η Ρεάλ έχειο μια πανίσχυρη και γεμάτη φροντ λάιν και ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήθελε να έχει όλους τους ψηλούς του στην διάθεσή του, καθώς η μάχη του “ζωγραφιστού” θα παίξει σημαντικό ρόλο στη έκβαση του αγώνα.