Ο Νικ Καλάθης, αν τελικά γίνει μέλος των «μπλαουγκράνα», θα ακολουθήσει τη διαδρομή τριών πρώην παικτών του Παναθηναϊκού τους οποίους… άρπαξε η Barcelona: Του Dejan Bodiroga, του Jaka Lakovic και του Sarunas Jasikevicius. Ας δούμε, όμως ξεχωριστά τις περιπτώσεις.

2002: Η «αρπαγή» του Bodiroga από την Barcelona

Καλοκαίρι του 2002. Η σεζόν έχει ολοκληρωθεί, το πρωτάθλημα έχει χαθεί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και ο Dejan Bodiroga είναι MVP.

Οι «πράσινοι» προτίθενται να προχωρήσουν σε μειώσεις (ενόψει διετούς μετακόμισης στο Σπόρτιγκ λόγω Ολυμπιακών Έργων) και ο Bodiroga γράφει τους τίτλους τέλους στη σχέση του με τον Παναθηναϊκό.

Το τελευταίο του ραντεβού με τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο είναι… εθιμοτυπικό. Ουσιαστικά αποχαιρετίζονται. «Δεν ξέρω τι άλλο να προσφέρω, ο κύκλος μου έχει κλείσει» έλεγε ο Bodiroga πριν αγκαλιαστεί και αποχαιρετήσει τους πάντες.

Το ίδιο βράδυ πλήθος οπαδών τον αποθεώνουν και τον ευχαριστούν, έξω από το σπίτι του. Ο Bodiroga μετακομίζει στην Barcelona και την  οδηγεί στην πρώτη της Euroleague το 2003!

Δείτε τι συνέβη το 2004 όταν ο Bodiroga επέστρεψε στην Αθήνα ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού

2006: Η «βεντέτα» με τον Lakovic

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει ήδη αποχωρήσει για τους Rockets και ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να ανανεώσει τον Jaka Lakovic που ήδη είχε κλείσει τέσσερα χρόνια στην ομάδα. Η συμπεριφορά του Σλοβένου ήταν… περίεργη και η κατάσταση «παίρνει φωτιά» όταν για τρεις μέρες δεν μπορούν να τον βρουν στο τηλέφωνο.

Κάποια στιγμή εμφανίζεται ο Rade Filipovich (ατζέντης του) κι ενημερώνει ότι ο παίκτης του βρήκε το συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου που έψαχνε, στην Barcelona!!!

Προκαλείται ο οργή όλων, ειδικά του Obradovic που από τότε… έκοψε την «καλημέρα» στον Σλοβένο και δεν τον χαιρέτησε ούτε όταν μερικούς μήνες αργότερα πήγε στο ξενοδοχείο να επισκεφτεί την ομάδα (πριν την πρεμιέρα της Euroleague 2006-2007 με την Badalona).

Πάντως ο Lakovic έκανε καλή καριέρα στην Barcelona και πήρε και την Euroleague του 2010

2012: Ο Saras πήγε στην Barcelona επειδή ήθελε φάιναλ φορ

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2012 και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε περίπου ίδια κατάσταση με την τωρινή. Στον Sarunas Jasikevicius γίνεται μια πρόταση από το νέο ιδιοκτήτη και γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Saras αφενός μεν δεν αισθανόταν έτοιμος να γίνει προπονητής (αυτό συνέβη 4 χρόνια αργότερα…) αφετέρου δε το είχε πει ανοιχτά ότι δεν ήθελε να μείνει ακόμα και ως παίκτης μ’ εκείνο το πλάνο. Ήθελε να πάει στην αγαπημένη του Barcelona για να παίξει στο φάιναλ φορ (και έπαιξε).

Σιγά μη σας αφήναμε χωρίς βίντεο από τον Jasikevicius