Οι προπονητές, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, Γιώργος Βόβορας και Γιώργος Μπαρτζώκας έδειξαν προς πάσα κατεύθυνση ότι το ντέρμπι είναι απλά ένα παιχνίδι και ότι οι δυο ομάδες είναι αντίπαλοι στο παρκέ μόνο στην διάρκεια του αγώνα και δεν είναι λυσσασμένοι εχθροί.

Οι Γιώργος Βόβορας και Γιώργος Μπαρτζώκας είχαν τετ α τετ στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Οι δυο κόουτς τα είπαν σε καλό κλίμα, και αυτό το έδειξαν (σε όλη του την μεγαλοπρέπεια) τα χαμόγελα μεταξύ τους που έδιναν κι έπαιρναν.

Στην… παρέα ήταν και δεύτερος «πράσινος». Ο λόγος για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, που ήταν κι αυτός στην συνάντηση.

Οι Βόβορας και Μπαρτζώκας έδωσαν και το καλό παράδειγμα προς τα έξω. Αν και μεταξύ μας αυτά τα πράγματα είναι αυτονόητα και κανονικά δεν θα έπρεπε να σχολιάζονται καν.

Οι προπονητές, οι αθλητές είναι φίλοι μεταξύ τους και δεν τους χωρίζει καμία άβυσσος. Είναι αντίπαλοι μόνο την ώρα του αγώνα.

Βέβαια, στην Ελλάδα υπάρχει μια μερίδα θερμοκέφαλων που βλέπει τα πράγματα αλλιώς και θεωρεί ότι υπάρχει κολοσσιαίο μίσος ανάμεσα στις ομάδες και στην περίπτωσή μας τους «αιώνιους» και ότι οι δυο πλευρές είναι ορκισμένοι εχθροί και δεν πρέπει να έχουν καμία αβρότητα ή φιλία μεταξύ μας.

Τέλος πάντων, όμως… Ίσως όλα αυτά τα κακώς κείμενα να ξεριζωθούν κάποια στιγμή από τον αθλητισμό.