Ο Rick Pitino είδε όλους τους παίκτες που έχουν στην αποστολή να γυμνάζονται σήμερα χωρίς να συμβεί κάποιο απρόοπτο στο «Wizink Center» και έτσι δεν έχει άλλα προβλήματα (πλην του τραυματία Wiley, που έμεινε στην Αθήνα) ενόψει της αυριανής (24/2, 22:00) μάχης με την Real.
Οι πράσινοι έβγαλαν το πρόγραμμα χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Από την ομάδα βέβαια, απουσιάζει όπως είπαμε παραπάνω, ο Jacob Wiley, αλλά ούτως ή άλλως αυτό το ήξερε από την αρχή ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός σέντερ έχει υποστεί διάστρεμμα και δεν υπήρχε καμία ελπίδα να προλάβει το αυριανό παιχνίδι με τους Μαδριλένους.

Το «τριφύλλι» έχει δύσκολη απόστολη στην Μαδρίτη. Ξέρει καλά ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πανίσχυρη ομάδα, που μπορεί να έχει προβλήματα με απουσίες (θα της λείψουν οι Llull, Randolph, ενώ την τελευταία στιγμή θα φανεί αν θα παίξει ο Taylor), αλλά έχει ένα γεμάτο ρόστερ και μέσα σε όλα είναι και από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, θέλει να αλώσει την Μαδρίτη. Και όχι για έναν, αλλά για πολλούς λόγους.

Το τριφύλλι προέρχεται από την ήττα από την Barcelona στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα είναι μεν στην 6η θέση της κατάταξης, αλλά δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα την πρόκριση και οι αντίζηλοί του είναι κοντά. Ο Παναθηναϊκός έχει μόνο 1 νίκη στα 4 τελευταία παιχνίδια του.

Επίσης, μετά την Μαδρίτη, έχει το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (3/3) και μετά έχει άλλα δυο πολύ μεγάλα ματς με CSKA (5/3 στο ΟΑΚΑ) και Fenerbahce (13/3 στην Πόλη).

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θέλει απόψε να αντιδράσει και να πάρει μια μεγάλη νίκη, που θα τον οδηγήσει σε ένα σημαντικό βήμα προς την πρόκριση.

Και μέσα σε όλα ειναι και η προϊστορία.Την Ρεάλ την έχει άχτι. Οι Ισπανοί τον έχουν στο 9-0 στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τελευταία φορά την «βασίλισσα» με 95-67 στις 17/4/2018 στα πλέι οφ. Στην Μαδρίτη επίσης έχει να κερδίσει από το 2013 (21/3/2013) όταν είχε πάρει τη νίκη με 74-73 στο πλαίσιο του ΤΟΡ 16.