Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η Φενέρμπαχτσε έφυγαν νικητές από το ΟΑΚΑ με 71-58 και «έσπασαν» την έδρα του Παναθηναϊκού από το πρώτο ματς των playoffs της Ευρωλίγκας και αυτόματα έγιναν το φαβορί για την πρόκριση στο final four που γίνεται στην έδρα τους. Το αποψινό παιχνίδι συνοδεύτηκε από πολλά ρεκόρ, αρνητικά και θετικά.

Αναλυτικά τα ρεκόρ του Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε:

– Οι 16 πόντοι που σημείωσε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο με μόλις 4 σουτ εντός στόχου αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για το «τριφύλλι». Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ σημείωσαν από 8 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο.

– Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σημείωσε 23 πόντους με 5/6 τρίποντα και ήταν αυτός που ηγήθηκε της Φενέρ για το διπλό στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα η επίδοση του έξω από τα 6,75 αποτελεί ρεκόρ καριέρας στην διοργάνωση. Ακόμα ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ έκανε προσωπικό ρεκόρ στις τάπες καθώς μοίρασε 3, αλλά και στο σύστημα αξιολόγησης που συγκέντρωσε 35 (!) βαθμούς.

– Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εκτός από την εξαιρετική της άμυνα ήταν και εκπληκτική στα τρίποντα απόψε. Οι Τούρκοι ευστόχησαν σε 13 τρίποντα σε 22 προσπάθειες (59%) και ισοφάρισαν την καλύτερη φετινή τους επίδοση στην Ευρωλίγκα (13/19).

– Ο Σέρβος «άρχοντας των δαχτυλιδιών» κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες.