Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή από το -12 στο 34′ (57-69), αλλά τελικά γνώρισε την ήττα από την Armani Milano μέσα στο ΟΑΚΑ με 75-76.

 

Οι “πράσινοι” κατέθεσαν και την ψυχή τους πάνω στο παρκέ, ειδικά στην τελευταία περίοδο, όμως από τη μια τα αμυντικά ριμπάουντ που τους “πλήγωσαν” για ένα ακόμη παιχνίδι, και από την άλλη τα σφυρίγματα της διαιτησίας, τους στέρησαν το “ροζ φύλλο” αγώνα.

 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, παίρνοντας από τα πρώτα 3 λεπτά ένα προβάδισμα της τάξεως των 7 πόντων (7-0),χάρη στους Παπαγιάννη και White, ενώ μέχρι ενός σημείου Armani σκόραρε μόνο με βολές (7 από τους 9 πόντους). Η συνέχεια μέχρι το τέλος της περιόδου ανήκε στον Παναθηναϊκό, αφού τα τρίποντα των Nedovic και Κασελάκη επέτρεψαν στους “πράσινους” να “κλείσουν” το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (19-14).

 

Η 2η περίοδος δεν ήταν το ίδιο καλή για το “τριφύλλι”. Παρ’ ό,τι ξεκίνησε με καλάθι του Έβανς στην πρώτη του επίθεση, το Μιλάνο έκανε ένα γρήγορο 5-0, μειώνοντας στους 2 πόντους (21-19), με τον Daniels ν’ αναλαμβάνει δράση επιθετικά. Με το σκορ στο 33-28 με 3:34′ να απομένουν για το ημίχρονο, οι “πράσινοι” δεχθήκαν ένα 9-0 από τους Ιταλούς (33-37), με τον White να “σπάει” το ιταλικό σερί από την περιφέρεια (36-37). Ωστόσο η Armani κράτησε το προβάδισμά της και πήγε στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 4 (36-40).
Κορυφαίος για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μέχρι τότε ήταν ο Okaro White με 9 πόντους και 2/2 τρίποντα, με την αστοχία του Nedovic παρά τους 7 πόντους του (1/7 τρίποντα) να στοιχίζει πάρα πολύ στους “πράσινους”. Οι Ιταλοί είχαν βρει -απρόσμενες- λύσεις στο πρόσωπο του Ricci, ο οποίος μέτρησε 8 πόντους στο ημίχρονο με (2/3 τρίποντα).

 

Όλα στραβά κι ανάποδα πήγαν για τον Παναθηναϊκό στην 3η περίοδο. Η Armani με άμυνα για σεμινάριο κατάφερε να “εγκλωβίσει” τον Nedovic και να υποχρεώσει τους “πράσινους” σε αρκετά και συνεχόμενα λάθη. Όσο η ελληνική ομάδα φόρτωνε αρνητικά τη στατιστική της, οι Ιταλοί άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ, με τον ασταμάτητο Daniels και τον Rodriguez να συνεισφέρει οργανωτικά και επιθετικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει για πρώτη φορά στο +12 στο φινάλε της περιόδου (51-63), με επί μέρους σκορ 15-23 για τους φιλοξενούμενους.

 

Στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός εκτός από την Armani, είχε να αντιμετωπίσει και τη διαιτησία, με τους τρεις ρέφερι να σφυρίζουν σε όλο το δεκάλεπτο προκλητικά υπέρ των Ιταλών. Χαρακτηριστική είναι η φάση του 36′, όταν ο Ricci έδωσε αγκωνιά στην καρωτίδα του Καββαδά (!!), και οι διαιτητές έκαναν τα “στραβά μάτια”. Αμέσως μετά, ο Ιταλός forward έβγαλε τη μπάλα εκτός τελικής γραμμής μπροστά στα μάτια του πρώτου διαιτητή, ο οποίος έδωσε την κατοχή στο Μιλάνο, ενώ 1:40′ πριν το φινάλε, δε σφυρίχτηκε ολοκάθαρο φάουλ στον Κασελάκη, με τη διαφορά στους 5 πόντους (68-73).

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ήταν εφτάψυχος, και κάνοντας σερί 7-0 ισοφάρισε με τον Nedovic στα 25.4″ (75-75). Όμως, το επιθετικό ριμπάουντ του Hines και το κερδισμένο φάουλ απ’ τον Κασελάκη στα 2″ πριν τη λήξη, “πλήγωσε” τους “πράσινους”, με τον Αμερικάνο σέντερ να ευστοχεί στη 1 από τις 2 βολές και να διαμορφώνει το τελικό 75-76.

 

Διαιτητές: RADOVIC (Σερβία), CORTES (Ισπανία), PETEK (Σλοβενία)

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.