Ο Θοδωρής Παπαλουκάς κλήθηκε να σχολιάσει την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας της Euroleague και αποθέωσε όλα τα μέλη της.

 Ο παλαίμαχος γκαρντ σχολίασε την κορυφαία ομάδα της δεκαετίας της Euroleague που αποτελείται από τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη, Kyle Hines, Juan Carlos Navarro, Δημήτρη Διαμαντίδη, Luka Doncic, Milos Teodosic, Nando De Colo, Bogdan Bogdanovic, Sergio Llull. Επίσης, ο θρύλος της Euroleague ανέλυσε τις διαφορές στους παίκτες των δύο δεκαετιών της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή να είσαι μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας. Και αυτό διότι δουλεύεις σκληρά για να κερδίσεις τίτλους και να βοηθήσει την ομάδα σου να κερδίσει. Αυτά τα πράγματα είναι που σε κάνουν να μένεις στις μνήμες όλων όσων αγαπούν το μπάσκετ. Είναι ωραίο να συνειδητοποιείς ότι αυτοί οι παίκτες έμαθαν μπάσκετ με τον τρόπο που παιζόταν το άθλημα την περασμένη δεκαετία. Το εκτιμώ πραγματικά. Βλέπω τους παίκτες, με τους οποίους έπαιξα αντίπαλος, να έχουν την ίδια στρατηγική και τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού με αυτόν της περασμένης δεκαετίας. Το πιο σημαντικό είναι πως αυτή τη δεκαετία, έγιναν πιο αθλητικοί, η στρατηγική του παιχνιδιού άλλαξε, παρόλο που οι παίκτες -όπως προείπα- παίζουν με τον τρόπο που παίζαμε κι εμείς. Επομένως, είναι ένας φοβερός συνδυασμός του νέου τρόπου μπάσκετ και του παλιού», δήλωσε αρχικά ο παλαίμαχος γκαρντ.

Ο Παπαλουκάς είπε στη συνέχεια: «Η μισή ομάδα ήταν παλιοί μου συμπαίκτες. Όταν είσαι πλέι μέικερ θέλεις όλους αυτούς τους παίκτες. Θα ήταν δύσκολο να διαλέξεις κάποιον από αυτούς, τον παίκτη που θα διάλεγες για να παίξεις επίθεση μαζί του. Από του;ς παίκτες της δεκαετίας 2000-10 όλοι οι παίκτες θα επιβίωναν στο νέο τρόπο μπάσκετ, όμως οι J.R. Holden και Anthony Parker θα είχαν πλεονέκτημα, γιατί ήταν πιο αθλητικοί από τους άλλους. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να διαλέξεις ποιος θα ήταν μέρος της ομάδας. Έχοντας παίξει με τους μισούς παίκτες των δύο ομάδων, έχω πολλές ιστορίες. Οι πιο πολλές από αυτές δείχνουν ξεκάθαρα το πόσο επαγγελματίες ήταν όλοι τους, όχι μόνο στο παρκέ, αλλά και έξω από αυτό. Τους ένοιαζε το σώμα τους και πώς θα είναι σε φόρμα και πώς θα είναι έτοιμοι για τα μεγάλα ματς. Γι’ αυτό και είναι μέλη αυτών των ομάδων».