Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε δηλώσεις μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ και στάθηκε στην εξέλιξη του ματς, στον αντίπαλο της ομάδας του την Αναντολού Εφές στα playoffs, αλλά και στον κόσμο.

Αναλυτικά τι είπε:

Αρχικά: «Όταν χάνεις ένα παιχνίδι, προσπαθείς να βελτιώσεις τα αρνητικά και να κρατήσεις τα θετικά στοιχεία. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό για εμάς,    αλλά στο δέυτερο βελτιώσαμε την απόδοσή μας και προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε».

Το ότι το ματς οδηγήθηκε σε υψηλό σκορ, το οποίο βόλευε την ΤΣΣΚΑ: «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βελτιώσουμε. Δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν το πιο άσχημο. Πρέπει να ξεκινάς πιο δυνατά». 

Το ότι αγωνίστηκε ως σμολ φόργουορντ: «Σίγουρα πιστεύω πως κάθε παίκτης παίζει με το ένστικτο . Εγω από μικρός παίζω περιφερειακά ανεξαρτήτως της θέσης που αγωνίζομαι. Προσπαθώ κάθε φορά να προσφέρω στην ομάδα και να την βοηθάω». 

Το αν το παιχνίδι ήταν πρόβα τζενεράλε γαι τα πλέι οφ:  «Η ομάδα πάλεψε. Ηταν μία σημαντική πρόβα κι ένα σημαντικό ματς απέναντι σε μία ομάδα που είναι πάνω από εμάς στην κατάταξη. Φτάσαμε κοντά στο να κερδίσουμε, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε τα λάθη μας». 

Την Αναντολού Εφές: «Η Εφές είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα με παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σκοράρουν. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι. Ολοι οι παίκτες της εκτός τα 5άρια της σουτάρουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμυνά μας και να κάνουμε, ό,τι κάναμε όλη την σεζόν και μας έδωσε την 3η θέση. 

Για το αν τα συναισθήματά των παικτών του Ολυμπιακού άλλαξαν μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Μπασκόνια: «Αυτά είναι για αναλυτές και τους ειδικούς. Εμάς δουλειά μας είναι να παίζουμε. Ολες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Η Φενέρ π.χ. το τελευταίο διάστημα έχει τραυματισμούς. Ολες οι ομάδες στα πλέι οφ είναι πολύ καλές. Δεν μπορείς να επιλέξεις».