Πραγματοποιώντας την πιο ολοκληρωμένη της εμφάνιση στην φετινή Ευρωλίγκα, η Τσεντεβίτα «διέλυσε» την Φενέρμπαχτσε με 89-59. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπήκαν… ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και οι Κροάτες δεν έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν στους φιλάθλους τους την πιο όμορφη ανάμνηση από το «ταξίδι» τους στην φετινή διοργάνωση, αφού μαθηματικά την έχουν αποχαιρετήσει εδώ και καιρό.

Κορυφαίος των θριαμβευτών, ήταν ο Μάρκο Αράποβιτς με 18 πόντους και 7/12 σουτ, ενώ 15 πόντους με 5 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Μίρο Μπίλαν. Εκπληκτικός ήταν για άλλη μια φορά ο Τζέιμς Ουάιτ με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. «Διψήφιος» ήταν και ο Τζέικομπ Πούλεν με 10 πόντους. Κανείς μάλλον δε διασώθηκε από το «ναυάγιο» της Φενέρμπαχτσε, με τον Έκπε Ούντο να είναι πρώτος σκόρερ με 11 πόντους. Άποντος ήταν ο Μπόμπι Ντίξον, ενώ μόλις τρεις πόντους πέτυχε ο Τζίτζι Ντατόμε.

Η εξαιρετική άμυνα της Τσεντεβίτα, ήταν το «μυστικό» για να καταφέρει να πάρει τα ηνία του αγώνα στο ξεκίνημά τους. Αναγκάζοντας την Φενέρμπαχτσε σε αρκετά λάθη και «μηδενίζοντας» ουσιαστικά τη δημιουργία της, βρήκε την ευκαιρία να την αιφνιδιάσει ουκ ολίγες φορές, με τον Αράποβιτς να ξεχωρίζει και τη διαφορά λογικά να φτάνει, χάρη και στην ευστοχία από μακριά, κοντά στα επίπεδα του διψήφιου νούμερου (22-13).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Κροάτες θα συνέχιζαν στον ίδιο επιθετικό ρυθμό και θα «εκτόξευαν» την απόσταση σε διψήφιο νούμερο, με τον Ζόριτς μάλιστα να την φέρνει στο +17 για την ομάδα του, δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου (42-25). Σημαντική «μεταβλητή» για τους ίδιους, ήταν ο πλουραλισμός στις επιθετικές λύσεις, καθώς πλην του Αράποβιτς που είχε 11 πόντους, άλλοι πέντε παίκτες είχαν πετύχει από πέντε πόντους. Η Φενέρ κατάφερε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση με δύο απανωτά τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα του εικοσαλέπτου (είχε νωρίτερα 1/9), με τον Χίκμαν να έχει δώσει τις μόλις δύο ασίστ της ομάδας του (44-30).

Ο «εφιάλτης» των Τούρκων δε σταματούσε, αφού ο Πούλεν ανέλαβε δράση και με πέντε απανωτούς του πόντους, μεγάλωσε την ψαλίδα στα πρόθυρα των 20 πόντων (51-32 στο 22′). Η «σαστισμένη» Φενέρ έβρισκε λύσεις, ασυνήθιστα, μόνο από τον Κάλινιτς, κάτι που δεν αποτελούσε καλό νέο μπροστά στην ετοιμότητα κάθε παίκτη του Μίρσιτς. Πότε ο Ουάιτ, πότε ο Αράποβιτς ή ο Μπίλαν, «πλήγωναν» τους αντιπάλους τους και το +29 από βροντερό κάρφωμα του Αράποβιτς ήταν απολύτως φυσιολογική συνέπεια (67-38 στο 27′). Η κατάσταση δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να δείχνουν να έχουν παραδώσει… πνεύμα.

Οι παίκτες του Μίρσιτς, επεφύλλασσαν ακόμη μεγαλύτερα «κατρακύλα» στους αντιπάλους τους. Η είσοδος των Κάτιτς και Μούσα, ουδόλως επηρέασε το ρυθμό τους, αφού η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 34 πόντους, κάνοντας πραγματικό «πάρτι» μπροστά στους κοινό τους (84-50 στο 36′). Οι δύο προπονητές, χρησιμοποίησαν όσους παίκτες έχουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, με όλα ουσιαστικά να έχουν κριθεί και μόνο ζήτημα που να έχει απομείνει, να είναι αυτό της τελικής διαφοράς. Με τους μικρούς των δύο ομάδων να δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο και με αποτέλεσμα μερικές όμορφες φάσεις, η «μπίλια» θα καθόταν στους 30 πόντους.

Δεκάλεπτα: 22-13, 44-30, 71-43, 89-59

Τσεντεβίτα (Μίρσιτς): Πούλεν 10 (1), Ουάιτ 11, Κάτιτς 7, Πίλεπιτς 8 (2), Μπάμπιτς 6 (1), Ζγκάνετς, Μούσα 4, Μπίλαν 15 (2), Μαζάλιν 4, Ζόριτς 6, Αράποβιτς 18 (1)

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 9 (1), Χερσέκ 2, Ούντο 11, Μαχμούτογλου 6 (2), Άντιτς 6 (1), Μπογκντάνοβιτς 6, Αρνά 1, Ουγκουρλού 7, Κάλινιτς 8, Ντίξον, Ντατόμε 3

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.