Χάρη σε ένα «σόου» της έξω από τη γραμμή των 6.75 και έναν Χουάν Κάρλος Ναβάρο… από τα παλιά, η Μπαρτσελόνα πέρασε από το Κράσνονταρ με 66-92 κι έκανε το πολυπόθητο «μπρέικ», στέλνοντας τη σειρά στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» κι έχοντας πια την ευκαιρία να την τελειώσει στην έδρα της. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, ευστοχώντας σε ποσοστό της τάξεως του 61% (16/26) στα τρίποντα, βρήκαν το «κλειδί» για να φέρουν στα μέτρα τους τα play-offs, βάζοντας «πλώρη» για να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Final-4, έχοντας περάσει με μειονέκτημα έδρας.

Ο αρχηγός των Καταλανών ήταν ο πρωτοστάτης με 18 πόντους, ενώ double double πέτυχαν οι Τόμας Σατοράνσκι και Άντε Τόμιτς με τον πρώτο να έχει 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, και το δεύτερο να σημειώνει 12 πόντους και 10 ριμπάουντ. Εξαιρετικός και ο Στράτος Περπέρογλου, με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Μοναδικοί που διακρίθηκαν για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήταν ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 19 πόντους και Άντονι Ράντολφ με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Σεργκέι Μπίκοφ πάλεψε όταν όλα είχαν δρομολογηθεί και πέτυχε 12 πόντους.

Το φιλμ

Οι δύο ομάδες έδειχναν πιο κεφάτες, εν αντιθέσει με το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, με τον Σατοράνσκι να δίνει το «σύνθημα» στους συμπαίκτες του και τους Ντόελμαν, Περπέρογλου να ακολουθούν, για να πάρει γρήγορα η Μπαρτσελόνα διαφορά οκτώ πόντων στα μέσα της πρώτης περιόδου (5-13). Η απάντηση στο καλό αυτό ξεκίνημα των «Μπλαουγκράνα» ήταν… ο Ντιλέινι, ο οποίος σκόραρε πολύ γρήγορα 10 πόντους και συνέβαλε καθοριστικά σε ένα σερί 9-0 που έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του (19-18 στο 8′). Οι Καταλανοί, βρίσκοντας και λύσεις στο ανοικτό γήπεδο, κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο στο 19-24.

Το σερί, με το οποίο τελείωσε ιδανικά την πρώτη περίοδο η Μπαρτσελόνα, συνεχίστηκε και στη δεύτερη, φτάνοντας στο 0-15 με τον Περπέρογλου, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής από τη θέση «4», να κάνει το 19-33 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Το «σόου» των παικτών του Πασκουάλ, συνεχίστηκε με λύσεις τόσο έξω από τη γραμμή των 6.75, όσο και χάρη σε αιφνιδιασμούς τους, με τον Ναβάρο να «απογειώνει» τη διαφορά στο +18, δύο λεπτά πριν τη λήξη του εικοσαλέπτου (28-46). Με σωστή διαχείριση, η απόσταση αυτή παρέμεινε στην ανάπαυλα (31-48).

Ο Περπέρογλου σημείωσε τρίποντο για τους πρώτους πόντους της «Μπάρτσα» στο δεύτερο μέρος και έδωσε τον «τόνο» για το πώς θα ήταν η συνέχεια. Ντόελμαν και Ναβάρο ήταν απολαυστικοί και «εν ριπή οφθαλμού» η «ψαλίδα» μεγάλωσε ακόμη και στους 30 πόντους, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν να κυριαρχούν απόλυτα (38-68 στο 27′). Μερικά τρίποντα, χάρισαν ένα επιμέρους σκορ 11-3 στους παίκτες του Μπαρτζώκα, ενώ Ντρέιπερ και Μπίκοφ προσπαθούσαν να αποδείξουν, ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει (49-71).

Η χαλάρωση των «Μπλαουγκράνα» φαινόταν από εκείνο το σημείο και ο Μπίκοφ βρήκε την ευκαιρία να δώσει πολύτιμες «ανάσες» στους συμπαίκτες του, «ψαλιδίζοντας» τη διαφορά μαζί με τον Ράντολφ και δείχνοντας πως η ομάδα τους είχε «σφυγμό», με πέντε λεπτά να απομένουν και την Μπαρτσελόνα να «κολλά» για πρώτη φορά στην αντίπαλη άμυνα, για αρκετή ώρα (61-74 στο 35′). Στο επόμενο λεπτό, όμως, «σίγησαν» οι Ρώσοι και ο Ναβάρο δεν έχασε την ευκαιρία σε εκείνο το σημείο να βάλει «ασφαλιστική δικλείδα» με νέο του τρίποντο, διαμορφώνοντας το 61-77. Η τάξη είχε αποκατασταθεί και τα τρίποντα… επανήλθαν, για να τελειώσει στην εντέλεια ο αγώνας για τους Καταλανούς.

Δεκάλεπτα: 19-24, 31-48, 49-71, 66-92

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 19 (3), Σίνγκλετον 3 (1), Ράντολφ 17 (2), Ντρέιπερ 5 (1), Κλαβέρ 2, Μπίκοφ 12 (2), Ζουμπκόφ 2, Μπρόκχοφ 2

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 12 (2), Ρίμπας 6 (2), Αμπρίνες 8 (2), Ναβάρο 18 (4), Βεζένκοφ, Σάμιουελς 4, Όλεσον 4 (1), Αρόγιο 2, Περπέρογλου 13 (3), Τόμιτς 12

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.