O Kyle Hines κατέφτασε πριν δύο καλοκαίρια στο Μιλάνο έπειτα από επτά χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην CSKA Moscow, ενώ και κατά την διάρκεια της θητείας του στην Olimpia Milano απέδειξε γιατί θεωρείται από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης ακόμα και στην ηλικία των 36 ετών.

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τους Λομβαρδούς, ενώ και πέρυσι ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους στην πορεία τους μέχρι το Final 4, όπου κι αποκλείστηκαν από τον τελικό από την Barcelona, χάρις σε ένα buzzer – beater του Higgins.

To συμβόλαιο που υπέγραψε ο τρις καλύτερος αμυντικός της Euroleague έληγε φέτος και πρόθεση της Armani ήταν να του το επεκτείνει για τουλάχιστον μία χρονιά ακόμη. Το σύνολο του Messina τα κατάφερε και θα διατηρήσει μέχρι το 2023 τον undersized center, όπως ανακοινώθηκε επίσημα διά στόματος του GM του οργανισμού Χρήστου Σταυρόπουλου.

Ο Αμερικανός πραγματοποίησε ακόμη μία εξαιρετική σεζόν στην διοργάνωση, ενώ αναδείχθηκε και καλύτερος αμυντικός για τρίτη φορά στην καριέρα του, φτάνοντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Επίσης και τα νούμερά του καταδεικνύουν ότι οι εμφανίσεις του ήταν πολύ καλές, καθότι μέτρησε 8 πόντους, ενώ είχε επίσης 5,3 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ.