Τέλος έπειτα από μια μόλις σεζόν από τις τάξεις της Zalgiris Kaunas αποτελεί ο Janis Strelnieks από το πρωί της Παρασκευής (17/6), με τον Λετονό σουτέρ να βλέπει την αρμάδα της Λιθουανίας να ανακοινώνει με κάθε επισημότητα τόσο το δικό τους «διαζύγιο» όσο και τις αποχωρήσεις ακόμα δύο παικτών, των Niels Giffey και Tai Webster.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού εμφανίστηκε φέτος σε 23 ματς στην EuroLeague και κατάφερε να μετρήσει 6.5 πόντους με 38% ευστοχία σε 4 σουτ από την περίμετρο αλλά και 2 ριμπάουντ ανά 20 αγωνιστικά λεπτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ζαλγκίρις Κάουνας αποχαιρετάει τρεις ξένους παίκτες μετά το τέλος της μπασκετικής σεζόν 2021-2022.

Τρεις από τις ξένες μεταγραφές της Ζαλγκίρις – οι Janis Strelnieks, Niels Giffey και Tai Webster, δεν θα φορούν τις πράσινες φανέλες της Zalgiris την ερχόμενη σεζόν.

Ο 32χρονος Στρέλνιεκς είχε 6,5 πόντους και 1,8 ασίστ μέσο όρο στην Ευρωλίγκα με τη Ζαλγκίρις. Ο Λετονός είχε ελαφρώς καλύτερους αριθμούς στη Λιθουανική Basket League, σημειώνοντας 7 πόντους και 2,8 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Giffey είχε παρόμοια νούμερα τόσο στην EuroLeague όσο και στο Betsafe-LKL. Ο Γερμανός εθνικός είχε 5,6 πόντους και 2,7 ριμπάουντ μέσο όρο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων και 5,9 πόντους και 3,3 ριμπάουντ στο εσωτερικό μέτωπο.

Ο τελευταίος που εντάχθηκε στην ομάδα είναι ο Webster, ο οποίος έφτασε στο Κάουνας από τη Νέα Ζηλανδία τον Νοέμβριο. Είχε μέσο όρο 4 πόντους ανά αγώνα στην EuroLeague και 7,8 πόντους και 2,2 ασίστ ανά αγώνα στη Λιθουανική Λίγκα Μπάσκετ.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας θα ήθελε να ευχαριστήσει την τριάδα για τη δουλειά της και να της ευχηθεί καλή τύχη στη μελλοντική της καριέρα».