Τη νίκη απέναντι στη Βαλένθια ψάχνει ο Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (30/03, 21.15) για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» θέλουν να υπερασπιστούν της έδρας τους προκειμένου να συνεχίσει να ελπίζει στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης, που συνεπάγεται το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Σε αυτό στάθηκε ο τεχνικός του συλλόγου Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είπε σχετικά:

«Είναι μια ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ, που όμως είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών φέτος. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που δεν είναι ψηλότερα στη βαθμολογία. Τώρα, που έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι και νιώθουν ομάδα, κερδίζουν πολλά ματς. Ξέρω πως έχει ανέβει η ψυχολογία τους. Κέρδισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, κέρδισαν στο Μιλάνο και λίγο έλειψε να κερδίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης και στο πρωτάθλημα. Έχουν πολλή ποιότητα και δεν έχουν πλέον πίεση. Θέλουμε, όπως σε κάθε ματς στην έδρα μας, τη βοήθεια του κόσμου μας. Μπορεί η Βαλένθιανα μην έχει το όνομα π.χ. της Μπαρτσελόνα, αλλά έχει πολύ καλό ρόστερ κι ελπίζω το γήπεδο να είναι γεμάτο. Θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας πριν από τα πλέι οφ και θέλουμε τη νίκη. Ακόμη κι αν έχουμε μειονέκτημα έδρας εκεί, είναι σημαντικό να υπερασπιζόμαστε την έδρα μας. Θα είναι ακόμα ένας “τελικός”, ακόμα ένας δύσκολος αγώνας για εμάς».

Ο 45άχρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στο ρεκόρ του Νικ Καλάθη, αναφορικά με τις περισσότερες ασίστ σε μία αγωνιστική περίοδο στην Ευρωλίγκα, ξεκαθαρίζοντας:

«Πιστεύω πως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τις ατομικές επιδόσεις, αλλά σαν ομάδα. Ο Νικ, πάντως, κάνει καταπληκτική δουλειά από την ημέρα που ήρθα. Φέτος παίζει εξαιρετικά ολόκληρη τη χρονιά, είναι ο βασικός μας δημιουργός και αξίζει τη διάκριση αυτή».

Ο Μάικ Τζέιμς, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, ανέφερε:

«Θα πρέπει να αρχίσουμε από την άμυνα. Είναι ισπανική ομάδα, που μπορεί να σκοράρει πολύ, έχει καλούς σουτέρ και τρέχει. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι». Αναφέρθηκε και στην προσαρμογή του, από όταν επέστρεψε στους «πρασίνους», συμπληρώνοντας: «Πάντα ένιωθα μέλος της ομάδας, απλά έπρεπε να βρω πώς να ταιριάξω καλύτερα. Στην αρχή δυσκολευόμουν, αλλά καθημερινά νιώθω ολοένα και περισσότερο μέλος της ομάδας». Ρωτήθηκε και για τη συνύπαρξή του με το Νικ Καλάθη κι απάντησε: «Αποδείξαμε πέρυσι στους τελικούς, που παίξαμε πολλή ώρα μαζί, ότι μπορούμε. Από εδώ και πέρα είναι ζήτημα δικό μου, γιατί ο Νικ παίζει καταπληκτικά φέτος ούτως ή άλλως. Πιστεύω πως ξαναβρίσκουμε τη χημεία μας και γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι μαζί».

Δηλώσεις έκανε και ο Ίαν Βουγκιούκας, αναφερόμενος αρχικά στην παρουσία του στο τελευταίο ματς για την Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, να γίνομαι όσο πιο ουσιαστικός γίνεται για την ομάδα». Ερωτηθείς για το Νικ Καλάθη,σχολίασε: «Η παρουσία του μεταφράζεται σε εύκολα καλάθια. Είναι ένας χαρισματικός παίκτης και πασέρ. Το παιχνίδι είναι διαφορετικό όταν παίζεις μαζί του». Κλείνοντας, μίλησε για εάν προτιμάει κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο στα πλέι οφ: «Είναι δύσκολο να πεις, δεν το έχω πολυσκεφτεί. Κάθε ομάδα είναι δύσκολη. Λογικά θα παίξουμε με μειονέκτημα έδρας, οπότε σε κάθε περίπτωση το έργο μας στα πλέι οφ θα είναι δύσκολο».