Ο Εβγκένι Πασούτιν μίλησε για το πώς χάθηκε η νίκη για την Ούνικς στο ΟΑΚΑ ενώ τόνισε πως η ομάδα του ήθελε να αποφύγει το τρίποντο στο φινάλε, κάτι που όμως δεν πέτυχε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ήρθαμε εδώ έτοιμοι να δεχτούμε σκληρή πίεση και την υποστήκαμε. Θέλαμε να έχουμε περισσότερες κατοχές στην επίθεση και στην άμυνα να περιορίσουμε, τους Φελντέιν, Τζέιμς, Ρίβερς και Σίνγκλετον, αλλά και τους υπόλοιπους. Πήγαμε στα πρώτα δεκάλεπτα και ειδικά στο δεύτερο που δεχτήκαμε μόνο 15 πόντους. Κάναμε κάποια λάθη αφήνοντας τον Σίνγκλετον ελεύθερο να σουτάρει τρία τρίποντα και επανήλθε ο Παναθηναϊκός. Ήταν λάθος μας που έμεινε ελεύθερος. Πιστεύω ότι σήμερα παίξαμε καλύτερα και δείξαμε χαρακτήρα, σε σχέση με το παρελθόν που είχαμε τραυματισμούς και εσωτερικά προβλήματα. Στην τελευταία φάση θέλαμε να αποφύγουμε το τρίποντο, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο, όμως ήταν ένα δύσκολο σουτ κι αυτό είναι το παιχνίδι και σεβόμαστε την εξέλιξή του αλλά και τον αντίπαλο. Έτσι είναι το μπάσκετ. Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό για τη συνέχεια κι εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε στο μέλλον».

Για το γεγονός ότι η Ούνικς παίζει χωρίς άγχος: «Προσπαθούμε να παίζουμε πιο οργανωμένα, πιο γρήγορα και πιο όμορφο μπάσκετ, αλλά σήμερα επανήλθαμε σ’ ένα παιχνίδι με περισσότερες κατοχές. Ακόμα και σε αυτό το είδος παιχνιδιού σκοράραμε 46 πόντους, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι ήταν ένα παιχνίδι run and gun με τρελό ρυθμό. Θα έλεγα που δεν είμαστε κατάλληλη ομάδα για κάτι τέτοιο. Εξαρτάται από το υλικό ακόμα κι αν έχεις διάθεση να παίξεις έτσι. Οι Λάνγκφορντ, Κολόμ και Γουίλιαμς είναι παίκτες καλοί στο πικ εν ρολ, αλλά και στην απομόνωση. Μας έλειψαν παλαιότερα, αλλά σήμερα καταφέραμε να βγάλουμε κάποιες ωραίες φάσεις. Δεν ισχύει ότι παίζουμε πιο χαλαρά γιατί έχουμε και την λίγκα VTB που θα παίξουμε με την ΤΣΣΚΑ στο επόμενο παιχνίδι και χρειάζεται να παίζουμε ένταση».

Για τα τελευταία λεπτά κι αν πήγε η μπάλα λιγότερο στα χέρια του Λάνγκφορντ απ’ όσο θα έπρεπε: «Από τη μία πλευρά έχετε δίκιο στο σχόλιό σας, αλλά δέχτηκε πίεση από την αντίπαλη άμυνα. Οι παίκτες του αντιπάλου επέλεξαν να παίξουν έτσι, αλλά είχε και ανοιχτό γήπεδο ο Κολόμ και πήρε αυτός αρκετές προσπάθειες».