Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι με την Εφές: «Θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι, υπό την έννοια ότι παίξαμε με μεγάλη ενέργεια. Μπορέσαμε να ελέγξουμε το κομμάτι της ενέργειας και τα ριμπάουντ απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ καλά δομημένη. Το σημαντικό ήταν ότι πήραμε βοήθειες από παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο. Η ενέργεια που βγάλαμε στην άμυνα έκανε τη διαφορά. Η Εφές έχει τρεις δημιουργούς στο παρκέ στη μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων, με Μίσιτς, Σιμόν και Λάρκιν. Αν πας στο παιχνίδι της Εφές, θα παρασυρθείς αφού πασάρουν καλά και είναι πολύ καλοί στις έξτρα πάσες».

Για το αν αυτό ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Η Ευρωλίγκα είναι πολύ δυνατή, δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Έχουμε μεγάλο σεβασμό απέναντι στην Εφές. Το κάνει χρόνια ο Παναθηναϊκός, απέναντι σε όλες τις ομάδες. Δεν χρησιμοποιεί υποκοριστικά. Θα συμφωνήσω ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας μέχρι τώρα, με την έννοια ότι είχαμε πολλούς παίκτες που απέδωσαν καλά».

Για την απόδοση του Παπαγιάννη: «Αυτό που κάναμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, του βγήκε σε καλό. Σε όλα τα παιδιά, όπως ο Ράις και ο Παπαπέτρου. Δείτε πόσα χρόνια έχει να πάρει 7 ριμπάουντ σε τόσο μικρό χρόνο συμμετοχής. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο στη ζωή. Κάποιες φορές πρέπει να πας πίσω για να πηδήξεις ψηλότερα».

Για το μικρό χρόνο συμμετοχής του Φριντέτ: «Ο Παναθηναϊκός ζει με ένα μεγάλο πρόβλημα. Έπρεπε να έχει 5 γκαρντ και έχει μόνο 3, που πρέπει να μοιραστούν 80 λεπτά. Τα δύο εξ αυτών δεν μπορούν να παίξουν μαζί. Τον Φριντέτ τον χτυπούσαν συνέχεια με τον Λάρκιν. Ρισκάραμε το σουτ του Μπαλμπάι, ενώ τον κυνηγούσε ο Ράις, που ήταν καλύτερος στην επίθεση. Μην ξεχνάμε ότι οι δύο γκαρντ, ο Μίσιτς και ο Λάρκιν, άλλαξαν την ιστορία της Εφές. Άρα πρέπει αν έχουμε δύο δυνατά γκαρντ στο φινάλε του αγώνα για να τους αντιμετωπίσουμε. Η Εφές σημαδεύει τις αδυναμίες όλων των ομάδων. Κοιτάξαμε να το αντιμετωπίσουμε. Συν ότι έπρεπε ο Νικ να πάρει ανάσες και να μην κυνηγάει τον Λάρκιν. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος».

Για τα αρνητικά και τα θετικά στοιχεία της ομάδας του μέχρι τώρα: «Αρνητικά είναι η άμυνά μας και τα χαμένα ριμπάουντ. Χρειαζόμαστε έναν ακόμα αμυντικογενή γκαρντ. Ο Καλάθης είναι συγκινητικός, αλλά δεν θα αντέξει σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να πάει έτσι μέχρι τέλους. Επιβαρύνεται ο Νικ συνέχεια. Το θετικό ότι σε αρκετά παιχνίδια πάμε πιο… τακτικά. Σημαδέψαμε τον Σιμόν, μπήκε ο Ίαν και έσπασε την μπάλα. Το κάναμε και στο τελευταίο ματς. Έρχεται σιγά-σιγά, δεν μπορείς να το κάνεις αμέσως. Θα έρθουν και ματς που δεν θα είμαστε καλοί. Παίρνουμε πόντους από την τακτική».