Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πως νιώθει στην ομάδα της Μπασκόνια ενώ μίλησε και για το τι παίκτες προτιμάει να έχει στις ομάδες που προπονεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι το δεύτερο σπίτι μου. Πέρασα εδώ 4 χρόνιας ως παίκτης και αυτή είναι η τρίτη φορά που κοουτσάρω την ομάδα. Θυμάμαι την πρώτη μας επιτυχία και πως ο κόσμος μας περίμενε στην κεντρική πλατεία να μας αποθεώσει. Μένουν αυτές οι στιγμές. Είναι μεγάλος σύλλογος με φιλοδοξίες.

Πάντα οι παίκτες που υπογράφω θέλουν να έχουν καλό χαρακτήρα, να έχουν φιλοδοξία και κίνητρο. Αυτό είναι το κλειδί. Στο παρελθόν είχαμε Σκόλα, Σπλίτερ που ανδρώθηκαν στην ομάδα. Αυτό κάνουμε τώρα με τον Βιλντόζα.

Κάθε μέρα βελτιωνόμαστε. Οι παίκτες με βοηθούν αρκετά στις αποφάσεις μου. Αν δεν τους αρέσει μία άμυνα θα με ενημερώσουν. Οι παίκτες βλέπουν καλύτερα από σένα. Αλλο να είσαι παίκτης κι άλλο να είσαι προπονητής. Αν είσαι παίκτης δικαιούσαι κακή μέρα, αν είσαι coach… όχι.

Δεν είναι εύκολο να βρεθούμε στο Final 4 που γίνεται στο γήπεδό μας. Θα είναι σπουδαία επιτυχία αν το καταφέρουμε. Δύο φορές παίξαμε στο παρελθόν και μετράμε δύο χαμένους ημιτελικούς. Μακάρι να το αλλάξουμε αυτό».