Περήφανος για την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο και την αποφασιστικότητα που έδειξαν δήλωσε ο προπονητής της Ζαλγκιρις Κάουνας, Χοάν Πλάθα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

“Το πρώτο πράγμα που είπα στους παίκτες μου είναι ότι είμαι περήφανος που κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του αγώνα. Όταν παίζουμε όμως με τέτοιου επιπέδου ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, δεν γίνεται να δεχόμαστε διαδοχικά τρίποντα και να χάνουμε τόσα αμυντικά ριμπάουντ”, δήλωσε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός για να συνεχίσει αναφερόμενος στο “ξύπνημα” των παικτών του:

“Τουλάχιστον ξυπνήσαμε έγκαιρα. Βελτιώσαμε την άμυνα μας, παίξαμε καλυτέρα στην επίθεση. Είχαμε δυο ευκαιρίες να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν ήμασταν αρκετά τυχεροί. Όταν ένα παιχνίδι πάει στον πόντο τότε όλα κρέμονται από μια κλωστή.

Γυρίζεις ένα νόμισμα και αν έρθει αυτό που θες, κερδίζεις. Πρέπει να μάθουμε από αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει να παίζουμε σαράντα λεπτά, όχι είκοσι. Ήρθαμε από ένα δύσκολο όμιλο στην πρώτη φάση και γνωρίζαμε πως πρέπει να βελτιωθούμε για να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στο υψηλό επίπεδο του Top 16“.