Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και της νέας “διαβολοβδομάδας” στην Turkish Airlines Euroleague, το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής ανάμεσα σε Real Madrid και Maccabi Tel Aviv είχε νικητή τους Μαδριλένους με 79-63. Μετά από αυτήν την εμφατική νίκη, η Real ανέβηκε στο 5-4, εν αντιθέσει με την ομάδα του “Λαού” που υποχώρησε στο 3-6 και απέχει αρκετά από τα υψηλά “στρώματα” του βαθμολογικού πίνακα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ “ζεστά” στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι φάνηκε να έχει υψηλό σκορ από τα πρώτα πέντε μόλις λεπτά του αγώνα, όπου και το σκορ ήταν 15-8 υπέρ των Μαδριλένων. Πολύ σύντομα η Real Madrid κατάφερε να βρει πιο εύκολα λύσεις στην επίθεση σε σύγκριση με την Maccabi Tel Aviv. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Pablo Laso κατάφερε μόλις στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού να βρει έξι φορές στόχο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, σε αντίθεση με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε κανένα τρίποντο. Μπορεί η εικόνα των φιλοξενουμένων στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού να μην ήταν κακή επιθετικά, ήταν χείριστη αμυντικά, καθώς δέχτηκαν 29 πόντους, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων για τη Real να είναι ο Gabriel Deck.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, η ομάδα του “Λαού” φάνηκε να “σφίγγει” παραπάνω την άμυνά της, ωστόσο ο Ed Tavares κυριάρχησε κάτω από τη ρακέτα της τόσο σε ριμπάουντ, όσο και σε τελειώματα. Σύντομα στα πρώτα 4 λεπτά της περιόδου η διαφορά επέστρεψε σε διψήφιο αριθμό πόντων (33-23). Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να αλλάξουν την εικόνα τους κυρίως μέσω ατομικών ενεργειών του Ante Zizic και του Tyler Dorsey, όμως η Real συνέχισε να βρίσκει εύκολα διαδρόμους και σκορ στην επίθεση, με τη δημιουργία να ανήκει αποκλειστικά στον Facundo Campazzo. Έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 13 πόντους (45-32).

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε τόσο “ζεστά”, όσο το πρώτο και οι δυο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν μόλις 5 πόντους στα πρώτα 6 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, σε αντίθεση με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπολου που φάνηκε να αντιδράει και να αλλάζει την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Η διαφορά έπεσε άμεσα σε μονοψήφιο αριθμό και η Maccabi πλησίασε στο -7 (50-43). Οι Μαδριλένοι όμως βρήκαν και πάλι ρυθμό, ήλεγξαν τα ριμπάουντ και ανέβασαν ξανά τη διαφορά του παιχνιδιού σε διψήφιο αριθμό (62-50) για το τέλος της τρίτης περιόδου. 

Η Maccabi Tel Aviv είχε το τελευταίο δεκάλεπτο μόνο για να ανατρέψει όλη την εικόνα της στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα και να φτάσει στο “θαύμα” και να πάρει το διπλό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε πραγματικότητα, καθώς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο στο ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά και στον τομέα των ριμπάουντ, όπου έπαιξε και κομβικό ρόλο για την εξέλιξή του. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και η Real Madrid επικράτησε άνετα εν τέλει επί της Maccabi Tel Aviv με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 79-63.

Οι γηπεδούχοι είχαν αλτρουισμό στην επίθεσή τους, ωστόσο αυτός που ξεχώρισε με την εμφάνισή του ήταν ο Gabriel Deck που σημείωσε 16 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ και έκανε 2 κλεψίματα. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Anthony Randolph, ο οποίος “σταμάτησε” στους 15 πόντους και τα 8 ριμπάουντ ενώ πολύ θετικός ήταν και ο Ed Tavares που πρόσθεσε 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 μπλοκ. Διψήφιο αριθμό πόντων είχε και ο Sergio Lull με 10 πόντους, ενώ ο Facundo Campazzo “άγγιξε” το “double double” με 9 πόντους και 12 ασίστ, δείχνοντας για άλλη μια φορά την εξαιρετική του δημιουργία.

Από την αντίπερα όχθη, η Maccabi Tel Aviv που δεν κατάφερε να πιάσει τα “στάνταρ” της, είχε κορυφαίο παίκτη σήμερα τον Scottie Wilbekin, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους. Επάξια στάθηκε και ο Ante Zizic, που σημείωσε “double double” με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 45-32, 62-50, 79-63

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ