Εύκολο έργο είχε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Κάουνας, όπου «διέλυσε» με 59-94 τη Ζαλγκίρις και έφτασε στην τέταρτη φετινή της νίκη στο Top-16. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, μπήκε αποφασισμένη από την αρχή να «καθαρίσει» με την υπόθεση νίκης, κάτι που κατάφερε… από το πεντάλεπτο, όταν και πήρε μια διψήφια διαφορά που δεν άφησε ποτέ και μάλιστα αύξησε μέχρι το τέλος, σε ένα ματς που δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Οι Μοσχοβίτες μετά την ήττα της Χίμκι στο Φάληρο, επανήλθαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου του Ολυμπιακού.

Σε τρομερή βραδιά βρέθηκε η τριάδα των Μίλος Τεόντοσιτς (20 πόντοι, 4 ασίστ), Νάντο Ντε Κολό (19 πόντοι, τρία ριμπάουντ, τρεις ασίστ) και Τζόελ Φρίλαντ (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ), σκοράροντας με… όποιο τρόπο ήθελαν κόντρα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Βιτάλι Φριτζόν πρόσθεσε 10 πόντους. Μοναδικός διασωθείς του «ναυαγίου» του συγκροτήματος του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ήταν ο Παούλιους Γιανκούνας με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας κινήθηκε αναγκαστικά στη μετριότητα της απόδοσης της ομάδας του, με 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Το αρχικό 0-5, με το οποίο προηγήθηκε η ΤΣΣΚΑ, ισοφάρισαν άμεσα οι Βουγιούκας, Σειμπούτις στο 3ο λεπτό. Θα αποδεικνυόταν, όμως… μοιραίο λάθος, καθώς με «βροχή» τριπόντων από τους Ντε Κολό, Χριάπα και Φριτζόν, οι φιλοξενούμενοι πήραν διψήφιο προβάδισμα «εν ριπή οφθαλμού», για να έρθει ο Τεόντοσιτς με 10 πόντους να συμπληρώσει μία ιδανική πρώτη περίοδο που βρήκε την ομάδα του προηγούμενη με 11-26.

Οι Ρώσοι συνέχισαν… στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκαν αρχικά με διαφορά 18 πόντων, χάρη σε μερικά ακόμη τρίποντα και την πολύτιμη βοήθεια συνεχόμενων επιθετικών ριμπάουντ (16-34). Η Ζαλγκίρις, τότε, βελτίωσε την αμυντική της απόδοση χωρίς να καταφέρει κάτι ουσιαστικό, αφού ήταν άστοχη και μείωσε μόνο μέχρι το -11 (27-38 στο 18′), για να έρθει ένα «ξέσπασμα» από τους Ντε Κολό και Φρίλαντ που αύξησε εκ νέου την απόσταση στο +17, με δύο βολές του Γιανκούνας, ο οποίος προσπαθούσε να συμμαζέψει την κατάσταση μαζί με τον Βουγιούκα, να διαμορφώνουν το 29-44 του ημιχρόνου.

Άλλο ένα σερί, αυτή την φορά οκτώ αναπάντητων πόντων, θα έφερνε τη διαφορά στο επίπεδο των 20 πόντων για τους Μοσχοβίτες (29-52 στο 22′), οι οποίοι μπορεί να μην έπαιρναν απανωτά πια τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά είχαν υποδειγματική ευστοχία είτε μέσα, είτε έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Η τριάδα Τεόντοσιτς-Ντε Κολό-Φρίλαντ συνέχισε να αποτελεί μεγάλη ανοικτή «πληγή» για τον Γιασικεβίτσιους και το ποιος θα ήταν ο νικητής, είχε πια δρομολογηθεί. Αποτέλεσμα, ήταν να χρησιμοποιηθούν και από τις δύο πλευρές παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής και η «μπίλια»… έκατσε στο +35, παρότι η ΤΣΣΚΑ δεν πάτησε άλλο το «γκάζι». Χαρακτηριστό του φινάλε, είναι ότι όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν, πλην του νεαρού Σάιους, έγραψαν το όνομά τους στη λίστα με τους σκόρερ.

Δεκάλεπτα: 11-26, 29-44, 45-66, 59-94

Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Βένε 7 (1), Λεκαβίτσιους 5 (1), Πότσιους 4, Σειμπούτις 6 (2), Μότουμ 2, Γιανκούνας 16, Βουγιούκας 6, Σάιους, Βετσβάγκαρς 3 (1), Χάνλαν 8 (1), Ουλανόβας 2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 19 (3), Κουλάγκιν 4, Τεόντοσιτς 20 (3), Φριτζόν 10 (3), Νίκολς 3 (1), Τζάκσον 1, Φρίλαντ 13, Βοροντσέβιτς 1, Χίγκινς 4 (1), Χριάπα 7 (1), Κουρμπάνοφ 3, Χάινς 9

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.