Δεν  ξέρουμε αν ισχύει εκείνη η ατάκα που λέει «το αίμα νερό δεν γίνεται», αλλά ξέρουμε ότι ο Ρικ Πιτίνο έχει το μυαλό του μόνο στην αυριανή (20/3) μάχη του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ και όχι στον γιο του και προπονητή του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, Ντέιβιντ Πιτίνο, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος στο NCΑA με το… αγαπημένο για τον 66χρονο κόουτ του τριφυλλιού, Πανεπιστήμιο Louisville.

Ο Πιτίνο μίλησε στην σημερινή media day του Παναθηναϊκού για την μάχη με την Μπασκόνια, τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να συνεχίσει με την φόρα που έχει πάρει. Κάπου εκεί τον ρώτησαν και για την μάχη του 36χρονου γιου του, Ντέιβιντ με το Louisville και ο πράσινος κόουτς ήταν κάθετος. «Εμείς έχουμε την  δική μας March Madness! Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, το μυαλό μου είναι μόνο στη Μπασκόνια! Αγαπώ τον γιο μου, αλλά μόνο η Μπασκόνια βρίσκεται στο μυαλό μου. Θέλουμε νίκες για να φτάσουμε στα πλέι οφ. Είμαστε σε καλή κατάσταση τις τελευταίες δύο εβδομάδας. Παίζουμε πολύ καλά, όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε καλό ρυθμό. Η Μπασκόνια είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει επιθετική νοοτροπία και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στην άμυνά μας. Παίζουμε εντός έδρας και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Σαν προπονητής, θέλω να βλέπω τους παίκτες μου να παίζουν έτσι».

«Αληθινός κύριος»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε και για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου και τόνισε: «Τον γνώρισα μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Όλοι τον αγαπούσαν. Όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν. Ήταν ένας αληθινός κύριος, είτε έχανε η ομάδα, είτε κέρδιζε».