Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Νικ Καλάθη στην σημερινή (21/2) «media day» που έκανε ο Παναθηναϊκός εν όψει της αυριανής (22/2) μάχης με την Χίμκι στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής του τριφυλλιού τόνισε ότι ο αρχηγός Νικ Καλάθης έχει ακόμα κάποιες ενοχλήσεις στο πέλμα, αλλά είναι σκληρός και παίζει παρά τον πόνο που νιώθει: «Είναι έτοιμος να παίξει. Ο Νικ (σ.σ.: Καλάθης) πέραν από πολύ καλός παίκτης είναι και σκληρός. Παλεύει. Τον ξεκουράζουμε όποτε μπορούμε. Αν ήμασταν στο ΝΒΑ θα έμενε εκτός. Αλλά ο Νικ (σ.σ.: Καλάθης είναι σκληρός και παίζει με πόνο».

Για την Χίμκι που έχει την δυνατότητα να βομβαρδίσει το αντίπαλο καλάθι με σουτ από όλη την πεντάδα της, ο Αμερικανός τόνισε: «Είναι το πιο δύσκολο ματς για να αμυνθούμε από θέμα προετοιμασίας τουλάχιστον, γιατί σουτάρουν και από τις πέντε θέσεις. Τρέχουν ή για να βάλουν ένα λέι απ ή για να βρουν ένα τρίποντο. Θα χρειαστούμε να αλλάζουν οι ψηλοί μας και να μαρκάρουν κοντούς και μετά να τρέξουμε και να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα με τα φάουλ».

Ο 66χρονος κόουτς έκανε και μια αναδρομή στην  προηγούμενη εβδομάδα με τον επεισοδιακό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ και επισήμανε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι γινόμαστε καλύτεροι. Κάναμε ένα εξαιρετικό μισό ματς με τον Ολυμπιακό. Παίξαμε κάποια καλά λεπτά και στον τελικό. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στην άλλη ομάδα, που επέστρεψε και έβαλε κάποια σουτ».