Για το καλύτερο δυνατό πάει η Ζαλγκίρις Κάουνας στην Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Θοδωρή Παπαλουκά. Στον Πλάθα δεν έφταναν τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, που τον ταλαιπωρούν όλη την χρονιά, ήρθε κι ο τραυματισμός του Πόποβιτς να προστεθεί σε αυτά. Η Ζαλγκίρις μπορεί να έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, ουσιαστικά όμως έχει αποκλειστεί.

“Αν δει κανείς το φύλλο αγώνος του πρώτου αγώνα θα παρατηρήσει ότι μας λείπουν 4 παίκτες. Οι Τζάαμπερ, Γιανκούνας, Ντάρντεν και Πόποβιτς. Ο Μάρκο δεν έχει προπονηθεί την τελευταία βδομάδα εκαιτίας του τραυματισμού του. Επομένως θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, αλλά αν μείνουμε σοβαροί θα έχουμε ευκαιρίες απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Θα είναι δύσκολο αλλά δεν πρόκειται να κάτσουμε να χάσουμε με 40 πόντους. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα δούμε τι θα συμβεί στο τέλος του αγώνα” δήλωσε ο προπονητής της λιθουανικής ομάδας.

“Πιστεύω ότι την φετινή χρονιά έχουμε χτιστεί για να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ήττα με ένα πόντο στην Μαδρίτη ή  η νίκη στην Μόσχα για την VTB λίγκα το αποδεικνύει. Ωστόσο, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο αυτή την στιγμή γιατί έχει φύγει ο Ντάρντεν κι ο Μάρκο Πόποβιτς δεν θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού. Επίσης, οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έχουν βρει τα πατήματά τους κι είναι πλέον φαβορί απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Επομένως, θα είναι δύσκολο αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπουμε. Αφού κερδίσαμε μία φορά την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα, τότε μπορούμε να το ξανακάνουμε” ανέφερε ο Κουζμίνσκας.