Αποφασισμένοι για νίκη παρά τα προβλήματα εμφανίστηκαν παίκτες και προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας για τον αυριανό κρίσιμο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αμφότεροι γνωρίζουνε ότι πρέπει να κερδίσουν αφού βρίσκονται μια νίκη πίσω από τον αντίπαλό τους και σε περίπτωση ήττας θα χάσουν πολύτιμο έδαφος στο θέμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση της ευρωλίγκας. Δυναμικό αναμένεται και το παρόν του κόσμου που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του αγώνα και την ανάγκη της ομάδας για στήριξη.

“Μετά την απώλεια του αρχηγού μας Πολ Γιανκούνας για το υπόλοιπο της σεζόν, σήμερα χάσαμε και τον αντικαταστάτη του Μάριο Ντέλας λόγω τραυματισμού. Τα προβλήματα δεν είναι κάτι νέο για μας φέτος. Μας συμβαίνει συνέχεια. Απλά θα επαναλάβω ότι αυτή τη σεζόν μάθαμε ότι ο χαρακτήρας της Ζαλκγίρις είναι να μην τα παρατάει ποτέ. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Δεν έχουμε χρόνο για κλάμματα και πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε καρδιά και ψυχή να ανταγωνιστούμε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

Δεν θα πω τίποτα καινούριο γι’ αυτή την ομάδα, καθώς όλοι γνωρίζουν τι έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια. Μπορώ απλά να προσθέσω ότι αγωνιστίκαμε πολύ καλά στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα και πιθανώς αξίζαμε τη νίκη. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι πολύ σημαντικό για μας. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ελπίζουμε στη βοήθεια των φιλάθλων μας τις κρίσιμες στιγμές” δήλωσε ο προπονητής της Ζαλγκίρις Χουάν Πλάθα στο επίσημο site της Ευρωλίγκας.

Είμαι χαρούμενος που ανήκω στην ομάδα. Λύσαμε όλα μας τα προβλήματα την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου και θα έχω τη δυνατότητα να παίξω με τη Ζαλγκίρις στην Ευρωλίγκα. Είμαι ενθουσιασμένος μ’ αυτή την ευκαιρία. Έπαιξα εναντίον του Παναθηναϊκού μόλις πριν από δύο βδομάδες στην Ελλάδα, οπότε ο αντίπαλος δεν μου είναι καινούριος. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, αλλά δεν είναι ανίκητη. Με τη στήριξη του κόσμου μας νομίζω ότι έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε την Πέμπτηανέφερε ο νεοαποκτηθείς παίκτης Ντόνι ΜακΓκραθ.